Musik
0   5

Her er inspiration til musikundervisning med afstand

Musik med afstand er navnet på en Facebook-gruppe, hvor musiklærere deler ideer til musik-undervisning, som er tilpasset coronasituationen. Håbet er, at lærere vil bruge gruppen også efter sommerferien.

Lonnie Kristiansen arbejder på musikskolen og underviser på skoler i både Næstved og Vordingborg. Da statsminister Mette Frederiksen åbnede skolerne, blev hun kaldt på arbejde i indskolingen, og så gik der lidt panik i hende.

"Mange af de aktiviteter, jeg normalt laver, handler om at klappe hinanden i hænderne, danse eller spille på rasleæg, som så går rundt mellem hænderne, og det kunne jeg ikke", siger Lonnie Kristiansen.

"Jeg kiggede i min mentale rygsæk med musikaktiviteter og kunne hurtigt konstatere, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle undervise i musik under de gældende forholdsregler. Jeg satte mig derfor ned og startede helt forfra med at opfinde undervisningsmateriale, som kan bruges udendørs, med 2 meters afstand og uden instrumenterne nede fra musiklokalet", fortæller Lonnie Kristiansen.

Hun tænkte, at der måtte være flere, der ligesom hende var udfordret af skabe musikundervisning med afstand og derfor oprettede hun en Facebook-gruppe.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg lagde aktiviteter op, som man kunne bruge. Noget med at gå rundt udenfor i puls og sige nogle remser. Nogle aktiviteter, hvor man kan stå i rundkreds med afstand, eksempelvis bodypercussion - og en masse sang, men det er også svært, når man er udenfor, fordi vinden tager lyden. Så det handler også om, hvor man placerer sig", siger Lonnie Kristiansen.

Men der var ikke så mange lærere, der tilsluttede sig gruppen.

Lonnie Kristiansen er også konsulent for Sangens Hus. Hun aftalte med dem, at der fra efteruddannelsesprojektet SBL (Sang, Bevægelse, Læring) kom et link til Facebookgruppen. På Sangens Hus hjemmeside kan man også finde skriftligt understøttende materiale til videoerne. Siden voksede gruppen støt, og i dag er 875 tilknyttet gruppen.

Hun håber, at flere musiklærere kan hente inspiration i gruppen også efter sommerferien, når nødundervisningen slutter.

"Mit overordnede budskab er, at det kan godt lade sig gøre. I nødundervisningen er det tit musik, der ryger. Faglokalerne har været lukket ned, så der er mange musiklærere, der ikke ved, hvordan de skal gøre. Jeg håber, det her kan være tilløbet, til at komme i gang med god musikundervisning igen i nye rammer. Musikken kan være vejen ind i at finde hinanden igen efter corona, fordi den i sin grundsubstans er fællesskabsskabende".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
730 andre er allerede tilmeldt