Blog
0   18

Børn fra hele landet har tegnet dronningen

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Man kan ikke lade være med at tænke at billedkunstundervisningen i folkeskolen ikke har været forgæves, når man ser børnenes kreationer

I dag (tirsdag d.16.06.2020) åbner en udstilling med 98 værker lavet af tredjeklasseelever fra hele landet. Værkerne har temaerne ”Dronningen” og ”Vartegn fra min kommune”.  Værkerne har samme format og alle den samme slags sorte ramme, hvilket skaber et ensartet udtryk, hvor de enkelte værker træder frem på en ligeværdig måde.

Det var både glade og stolte børn, der besøgte dronningen i forbindelse med åbningen af udstillingen med de mange både fantastiske og fantasifulde portrætter. Man kan se dem her: http://kongehuset.dk/

Er man på de kanter, så er skoleelevernes tegninger udstillet i Riddersalen på Christiansborg Slot fra den 17. juni til den 30. august .

Se om du kan finde dronningen og netop din by her: https://underholdning.tv2.dk/2020-06-11-98-boern-har-tegnet-billede-af-deres-by-se-din-kommunes-vartegn-her

Artiklen fortsætter under banneret

Illustrationen øverst er lavet af undertegnede. Jeg var som bladtegner i en længere årrække tilknyttet Billed Bladet med en fast ugentlig ”satire-tegning”. Her har jeg selv tegnet dronningen nogle gange … Dronningen er jo udøvende indenfor maleri, teaterkulisser & kostymer mm. – min tegning tog afsæt i dronningens daværende arbejde med noget materiale af H.C. Andersen. Også prinsgemalen – Prins Henrik – havde en kunstnerisk nerve og lavede bla. skulpturer.

Note: Happy Birthday rammen i min illustration bliver dersværre automatisk beskåret i forb. m. opsætningen her på bloggen/hjemmesiden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.674 andre er allerede tilmeldt