Blog
2   17

Nu eller aldrig

Abonner på nyt om Stine Clasen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Vi har stort set ingen konflikter!” ”Alle ved, hvad de skal. Hvor og sammen med hvem!”

Vi er midt i en tid, som er helt anderledes end nogensinde. Vi har set skole og undervisning i helt andre rammer og organiseringer end før. Vi møder børn og professionelle, der synes at trives:

”Vi har stort set ingen konflikter!”

Artiklen fortsætter under banneret

”Alle ved, hvad de skal. Hvor og sammen med hvem!”

Sådan hører vi ledere og lærere fortælle om tiden lige nu i skolen.

Skolen er meget anderledes end for nogle måneder sider. Flere voksne og mindre børnegrupper.  Forleden fortalte en klasselærer i en femte klasse, at han havde været rundt og besøge samtlige forældre med hele klassen. Alle cyklede rundt til hinanden. Præcis som studenterne kører rundt til alle. Det havde været en meget fin oplevelse for eleverne og deres familier.

Undervisningsrummet er flyttet til andre lokationer. Både indenfor og udenfor. Mange er blevet undervist udenfor på skolens grund eller i nærmiljøet. Andre i nye grupperinger og med nye rammer indenfor. Og andre igen helt andre steder som hos hinanden for eksempel.

Lige nu må vi iagttage fortiden, og det vi havde. Vi må vælge, hvad der kan bære fremad eller sagt anderledes være bæredygtigt. Og på den baggrund hvad der er væredygtigt. Lige nu i de rammer og med de vilkår og muligheder, vi har. Det må vi gøre os klart, for at kunne favne fremtiden og den læring og livsmestring, der ligger lige foran. Måske lidt tidligere end forventet og skubbet fremad af den tid, vi alle er i lige nu.

Carpe Diem tænkningen har fået nyt liv.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
631 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.464 andre er allerede tilmeldt