Blog
0   7

Det kan ske for os alle

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg så filmen ”Jagten” med Mads Mikkelsen i hovedrollen som den uskyldige mand, der bliver anklaget for at havde befamlet et barn i børnehaven for nogle år siden. Jeg var afsted med to veninder, den ene var helt opløst, da vi kom udenfor biografen, den anden var også berørt, mens jeg syntes, det var en ret dårlig film, ikke fordi temaet ikke var vigtigt, men så inkompetent en ledelse, skulle man da virkelig lede længe efter.

Jeg kender ikke Johnny Pedersen, jeg kender ikke mere til sagen, end det jeg har læst på ”Folkeskolen”, men det overgår jo også filmen.  Anklagen, sigtelsen, bortvisning og fyring.  Virkeligheden er bare mere vild og voldsom, end man kan forstille sig som filminstruktør. Og hvor jeg ret hurtig glemte filmen, har historierne om Johnny Pedersen nu rumsteret rundt i mit hoved siden jeg læste den for snart tre uger siden. Det er så grum en historie.

For et stykke tid siden hørte jeg om en lærer, som tog en elev i at gemme sig på toilettet i stedet for at gå ud til frikvarter. Læreren holdt eleven tilbage. Da eleven kom hjem, havde historien udviklet sig, forældrene meldte læreren til politiet for vold, som læreren blev sigtet for. Her endte det hele heldigvis godt. Sigtelsen faldt, da der efter vidneudsagn ikke var hold i historien efter politiets mening. Ledelsen havde slået kold vand i blodet, læreren fortsatte med at undervise under hele sagen, som jurister på Danmarks Lærerforening i København havde overtaget og styrede med sikker hånd.

 

Men det stiller en masse spørgsmål.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvor ofte er der sådanne hændelser? Hvor ofte bliver en lærer anklaget/sigtet for overgreb af den ene eller anden slags? Hvor ofte går det lige så galt som i Johnny Pedersens sag? Og hvor ofte ender det hele godt, men dog med en anderledes bagage i rygsækken og ar på sjælen?

Hvor meget skal vi lærere passe på med nærkontakt med eleverne? Hvilke anerkendelser eller komplimenter kan vi give eleverne uden det går over stregen? Begge sager her var piger i 5.klasse. Hvorfor gør de det? Tror de selv på det?

Det kan lige så godt være dig som mig, der pludselig er i centrum for en ny sag.

Billede fra filmen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
745 andre er allerede tilmeldt