Blog
1   16

Emma Gad – gider vi?

Abonner på nyt om Den Danske Sprogkreds i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En anmeldelse af Jytte Hilden og Pia Fris Laneths Takt og tone til tiden

Ja, det gør vi, siger den tidligere socialdemokratiske kulturminister, Jytte Hilden, og kvindeforskeren Pia Fris Laneth. Sammen har de udarbejdet en antologi med 13 bidrag om omgangsformer og høflighed med Takt og tone som omdrejningspunkt. Takt og tone? Det udtryk har siden de glade 60ere næsten udelukkende været anvendt negativt, men forfatterne forstår det som at vise respekt og går tilbage til Emma Gads berømte grundsætning: Kun én hovedregel for alt menneskeligt Samkvem bliver aldrig forældet. Det er den at handle mod sine Medmennesker ud fra et godt Hjerte. Måden at vise respekt på ændrer sig gennem tiden, og ved hjælp af tegnene tommel op og tommel ned vejledes vi i, hvad der er godt og skidt. Kapitlet Vis din modstander respekt af Søs Marie Serup Laybourn er en interessant gennemgang af sproglig omtanke i omgangen med dem, man har mest lyst til at skrige IDIOT til. Jytte Hilden og Pia Fris Laneth: Takt og tone til tiden, Frydenlund 2018, 176 sider. Bogen er anmeldt i Den Danske Sprogkreds´blad Sprogkræsen nr. 7, juni 2020.

Foto: EmmaGad.dk

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.514 andre er allerede tilmeldt