Professionshøjskoler
0   22

Læreruddannere kan miste deres lektortitel ved jobskifte

858 undervisere på professionshøjskolerne har skrevet under på et åbent brev til uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i protest imod en ny regel, der betyder, at lektorer risikerer at skulle lektorbedømmes påny, hvis de skifter job.

"Det gælder fx de lektorer, som gennem en årrække har udviklet fag og profession med undervisning og skrevet lærebøger, og som flytter fra... lad os sige Frederikshavn til København. De konverteres tilbage til start og må begynde i en adjunktstilling. I øvrigt også med lavere løn", skriver de 858 lektorer og adjunkter i et brev til den socialdemokratiske forsknings- og uddannelsesminister.

En ny bekendtgørelse om lektorkvalificering, lektorbedømmelse og docentbedømmelse, som blev offentliggjort 13. maj medfører, at undervisere med en lektorbedømmelse fra før 2013, der søger et lektorat på en anden professionshøjskole fremover skal redegøre for deres kvalifikationer inden for forskning og udvikling i et tillæg til deres lektoranmodning, og så skal de genbedømmes inden for en periode på fem uger.

Der er  ikke et gran af rimelighed i, at lektorer, der har arbejdet i 20 og 30 år som undervisere, skal til eksamen for at beholde en 'autorisation', de én gang har erhvervet sig, siger formanden for Dansk Magisterforeninges sektion for professionhøjskoleundervisere Tommy Dalegaard Madsen til Magisterbladet. Han vurderer, at den  nye bekendtgørelse kommer til at svække mobiliteten af medarbejdere mellem institutionerne, fordi det er mere ressource- og tidskrævende at ansætte disse erfarne lektorer frem for andre i ansøgerbunken. 

Uddannelsesdirektør i KEA, Københavns Erhvervsakademi, Katja Munch Thorsen har ikke endnu ansat lektorer med en lektorbedømmelse fra før 2013:

Artiklen fortsætter under banneret

"Men når en medarbejder siger op, er man jo oftest interesseret i at få landet en ansættelse af en ny medarbejder forholdsvist hurtigt. Derfor kan det i praksis blive vanskeligt for en uddannelsesinstitution som vores at skulle afsætte fem uger til at foretage en lektorbedømmelse, som vi reelt ikke ved hvor ender", siger hun til Magisterbladet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
316 andre er allerede tilmeldt