Blog
0   1

Når skolens vejledere bliver en ressource i teamudvikling

Abonner på nyt om Christel Aulkær Moll i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Som vejleder i skolen kender de fleste til opgaven med at vejlede den enkelte kollega i forhold til et fagligt emne eller fx vejledning i forbindelse med en test. Men på flere og flere skoler bredes vejlederopgaven i disse år ud og tager form ind i rollen som læringsvejleder.

På skoler i bl.a. Odense, Vejle og Esbjerg ser man det; vejledere træder mere og mere ind som dem, der understøtter udviklingen af teams som professionelle læringsfællesskaber.

Det kan være på årgangsteams, hvor skolens vejledere også har rollen som teamkoordinatorer. Her bliver vejlederens opgave noget anderledes end den faglige vejledning og sparring med kollegaer, for som teamkoordinator har man til opgave at lede teamets samarbejde, refleksion og didaktiske udviklingsarbejde. Vejlederen får altså her en vigtig funktion i styrkelse og videreudviklingen af skolens indsatser helt tæt på praksis.

De skoler og kommuner, der arbejder med teamudvikling og professionelle læringsfællesskaber ved det godt; det er både spændende og en svær opgave at skabe en styrket læringskultur – og det tager tid.

Anders Jensen, lektor cand. pæd. i didaktik, Pædagogik og Læring UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en af dem, der gennem en årrække har arbejdet med vejlederens muligheder ind i skoleudvikling. Derfor har Anders et aktuelt indblik i skolens vejlederpraksis – og de udfordringer og muligheder, der relaterer sig til det videre arbejde med årgangsteamet som professionelt læringsfællesskab.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
707 andre er allerede tilmeldt