Samfundsfag
0   1

Krig, konflikt og kammerater

»Jeg savner dig meget, når de skyder. Især om natten«, siger det tiårige ukrainske barn Oleg til sin afdøde mor. Den rørende scene indgår i dokumentarfilmen »Olegs Krig« fra 2017, der kan ses på Filmcentralen, Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Filmtjenesten er tilgængelig for de fleste grundskoler herhjemme, og nu har Det Danske Filminstitut i samarbejde med Unicef også sørget for undervisningsmaterialet »Krig, konflikt og kammerater« koblet til filmen, der retter sig til elever i 6.-9. klasse. Den danskproducerede dokumentarfilm og undervisningsmaterialet om borgerkrigen i det østlige Ukraine er relevant i samfundsfag og dansk.

Se materialet: filmcentralen.dk/grundskolen/undervisning/krig-konflikt-og-kammerater

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.381 andre er allerede tilmeldt