Blog
1   24

Udskudt eller aflyst.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Eleverne i 7. klasse startede sidste sommer på valghold i de praktisk-musiske fag, bl.a. madkundskab. Fagene er prøvefag, og prøverne er planlagt til foråret ’21. Men under Corona-nedlukningen har kun de færreste læst de planlagte timer i fagene, hvilket betyder, at eleverne mangler et antal lektioner. Skal de lektioner læses, eller er de aflyst? Og hvad med prøverne?

I ”Bekendtgørelse om nødundervisning m.v.  på børne‐ og undervisningsområdet som led i forebyggelse og afhjælpning i forbindelse med COVID19” står der i bl.a. i stk. 4 og 6.

Institutionen eller skolen udskyder i nødvendigt omfang allerede planlagt praktisk orienteret undervisning, så den gennemføres, når pligten til at give nødundervisning er ophørt.

Den praktisk orienterede undervisning, skal så vidt muligt gives, når pligten til at give nødundervisning er ophørt.  

Fremhævelsen er min. For hvordan skal det egentlig tolkes. Hvad betyder: ”Allerede planlagt” og ”så vidt muligt”?

Artiklen fortsætter under banneret

Betyder ”planlagt” her, at timerne var skemalagte, eller betyder det, at de var detailplanlagt af underviseren. Og ”så vidt muligt” er elastik i metermål, som man kan strække efter behov.

Nogle har måske forsøgt at læse nogle af timerne som fjernundervisning, men for mange skoler har det været frivilligt for eleverne af deltage, så det har været med meget forskellige resultater.

Men skal timerne så læses, når nødundervisningen ophører? Lærerresurserne er brugt, tiden er gået. Jeg tror, timerne i den praktisk orienterede undervisning falder ned i et stort dybt hul. Jeg tror ikke skolelederne læser bekendtgørelsen således, at de timer SKAL gennemføres/gives. Det vil der være mange problemer i. Hvornår skal timerne afholdes? Skal lærerne havde timerne som ekstra timer? Hvor skal pengene og tiden komme fra?

Hvor stiller det eleverne, der skal til prøve til foråret næste år. De mangler omkring 30% af undervisningen, da det kun er de færreste steder, valgholdene har fået undervisning siden nedlukningen midt i marts. Betyder det, at eleverne skal til prøve i et reduceret pensum, eller er der en modig minister, der aflyser prøverne?  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
745 andre er allerede tilmeldt