Blog
0   27

Fyraften og små magiske stunder – også for de unge.

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Unge har brug for en time-out hvor de kan hænge ud og finde sig selv og hinanden.

For et stykke tid siden lavede jeg et blogindlæg, der handler om nødvendigheden af som lærer at finde frirum til at lade op efter en travl arbejdsdag. Se eller evt. gense indlægget her: https://www.folkeskolen.dk/1844138/fyraften-og-smaa-magiske-stunder

Jeg foretrækker selv at komme ud i naturen – i dette tilfælde Amager Strand. Selvom jeg er specifik mht. referencerne fra mit eget nærområde, så adskiller de sig ikke fra, hvad andre har tilgang til andre steder i landet. Og man kan finde rekreation selv de – af mig – mest oversete steder. Det handler dette indlæg om – og så handler det om de unge.

Artiklen fortsætter under banneret

Under Corona-nedlukningen gik det op for os, at vi har brug for at være sammen med andre – måske mere end vi lige gik og var klar over. Børnene og lærerne savnede hinanden og deres skole. Ikke mindst de ældste elever havde det svært med isolationen.

Nu hvor vi igen kan færdes frit, myldrer særligt de unge frem og søger hinandens selskab. Det er svært at begrænse sig – de fleste har set tv-nyheder med alvorlige miner fra politiet over de unges adfærd på Islands Brygge i København og andre steder i landet, hvor de unge har søgt hinandens selskab i det offentlige rum.

Forleden modtog jeg er mail med et link til en sang, ”Amager Forbrænding”. Musikeren Carl Emil Petersen beskriver i denne rørende ballade et fristed og et datings-sted – både i ord, flot guitar-lyd (!) og melankolsk stemning. Med den i baghovedet og erfaringerne fra de unges seje håndtering af denne krise er jeg fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden.

Velkommen til en ny begyndelse – i skolen, i hjemmet, i samfundet – i livet.

Tak.

”Åh, lov mig, lov mig, min skat Amager Forbrænding ku' brænde i nat

Så sæt et lilla filter på skyen Ka' du mærke forandring i byen? Jeg har tåget rundt og længes hjem Jeg tænker ikke, jeg mærker kun Lysstofsrør og spindelvæv Har aldrig følt mig så fremmed før Jeg' blind for de lys, som sku' vise vej Vented' forgæves på en som dig Kom, la' mig vise dig Amager Forbrænding En tåget nat Åh, se dig, se dig omkring Alle de andre har samme problem Du ka' vente på, den dumper ned Eller acceptere, at kærligheden Ikke er et spil, du ka' vinde mer' Ene og alene er let at være Hvem ta'r du ud til Amager Forbrænding En tåget nat?

Den betryggende løgn, at alt nok ska' gå Løgnen, du ka' slå dig på Luk dine øjne eller se dig for Du risikerer at få, hva' du ønsker Aldrig har det lydt så forbandet højt Støjen fra mit hjerte er knap begyndt Kom, la' mig vise dig Amager Forbrænding En tåget nat Bedst som tiden løber fra os Bedst som verden vakler om os Falder natten langsomt over endnu en dag Åh, se dig, se dig omkring Mennesker skændes om ingenting Regnen den vælter ned Chancen for at kærligheden Ikke er et spil, du ka' vinde mer' Er større end du tror, hvis du la' den være Hvem vil du vise Amager Forbrænding En tåget nat? Jeg har tænkt på, om vi Måske aldrig fik talt om det Vi holder for os selv hele tiden; Knuden i brystet og angsten i livet Aldrig har det lydt så forbandet højt Støjen fra mit hjerte er knap begyndt Kom, la' mig vise dig Amager Forbrænding En tåget nat (Mmh, åh) Kom, la' mig vise dig Amager Forbrænding En tåget nat (Mmh, åh) Kom, la' mig vise dig Amager Forbrænding En tåget nat”

Billedet øverst er et foto jeg har taget af Amager Forbrænding tilsat lidt digitalt kolorit.

Amager Forbrænding = Amager Bakke fungerer i dagtimerne i øvrigt også som kunstig skibakke.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ