Debat

Glemmer du, så husker vi det ord for ord

Læs lige et par citater fra Ziegler og Bondo. Vurdér selv, om 2 år, en kommission og lærernes fleksibilitet i Coronakrisen har afspejlet sig i, at det så er blevet nemmere for dem at forstå hinanden og lave en aftale?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen 10. januar 2018

"Det, vi brugte dagens møde til, var at drøfte, hvordan forhandlingerne kan komme videre. Det er så, tror jeg, vores fælles håb, at vi på baggrund det politiske møde kan fremme, at der bliver tale om egentlige forhandlinger".

- Anders Bondo

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Folkeskolen, 26. april 2018, om de svære forhandlinger mellem KL og LC

KL's topforhandler Michael Ziegler havde et lille smil på, da han trådte ud i kameraernes lys.

"Der har været flere ting på bordet i dag. Det har været en god dag i dag. Der er fremdrift, men vi er ikke i mål endnu. Men jeg er forsigtig optimistisk lige nu", sagde han.

og Bondo

"Vi skal få noget hjem, så vi kan kigge fremad, så vi kan få et samarbejde omkring folkeskolen, så vi kan sørge for, at de arbejdsvilkår, der er for at undervise i folkeskolen bliver forbedret, for ellers står vi med et kæmpestort problem, nemlig at få rekrutteret til skolen", sagde han. Og kom med et ønske til KL:  

"Vi har brug for, at KL signalerer, at de vil lærerne. Det er der mange lærere, der har følt, at det har KL ikke ville lige siden 2013, og derfor har vi brug et klart signal fra KL om, at KL vil sørge for, at lærerne har nogle vilkår, så de kan lykkes med dagligdagen".

Samtidig kan man læse en masse ord i en erklæring, om KL og forhandlingsfællesskabets aftale om forhandlinger fremad... efter 2019. Det er da også værd at se, om det er det der foregår pt.?

https://www.forhandlingsfaellesskabet.dk/media/yu2gu4dc/19-0114-32-forhandlingserklaering-underskrevet.pdf?fbclid=IwAR2P2Wy3dPMVVfZ0Sm4tKPv_Jr30oSmDpn7FmqFgzOHjZtpCMeEXoHh8-WE

I erklæringen fastslår man bl.a. at det skal være attraktivt at arbejde for KL og medarbejderne tilbydes ordentlige rammevilkår.

Er en arbejdstidslov det? Det må virkelig være en torn i øjet på KL, at have sådan en erklæring med udsigt til at 'regere på en lov' i 9 år, hvis ikke der nåes et resultat denne gang? Det er næsten et årti, at en 'moderne, tillidfuld og attraktiv' arbejdsgiver er i åben krig med sine ansatte, fordi man bedrager dem og udnytter dem!??!

Heldigt for dem, at forhandlingsfællesskabet har underskrevet en erklæring, hvor der samtidig står at vores arbejde er for vigtigt til at nedlægge med konflikt, for ellers kunne det da godt være at løn og vilkår så noget anderledes ud? Hvis man behandlede medarbejderne efter hvor vigtigt deres arbejde var, så ville mange af de døde hænder skulle sættes ned i løn, og SOSU-assistenten være lønførende i kommunen!

Men de er simpelthen for vigtige til at måtte konflikte - kan det ses i deres aftaler?