Blog
3   5

De største ændringer på vores arbejdsplads i mands minde, men intet arbejdstilsyn.

Abonner på nyt om Bob og hans skole i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den her coronatid har ændret på måden at holde skole på. Op til flere gange. Ingen af måderne har vi fået sikkerhed for, at det er sikkert for os at arbejde i. Og nåh ja, så har jeg lavet en ny podacast, hvor jeg taler lidt om det.

Vi kender alle til de mange, mange ændringer af vores arbejdsvilkår og den store fokus på sikkerhed. Især afstand. Men selvom jeg er TR og min AMR er dygtig, så ved vi jo ikke hele tiden om alt foregår korrekt og hensigtsmæssigt. Er der forhold for os medarbejdere, som ikke bare kan give corona, men måske andre sygdomme eller skader? Her tænker jeg på alle de mærkelige hjemmekontorer vi alle havde i flere uger til de nye retningslinjer på skolerne for hvor meget rengøring vi skal lave, osv. 

Normalt kan man på en arbejdsplads kontakte arbejdstilsynes hvis man frygter eller er bekymret for arbejdsmiljøet. Men under den største ændring af vores arbejdsplad i mands minde, så har det ikke været muligt. For Arbejdstilsynet har nemlig også været lukket næsten helt ned under corona. Det virker altså absurd, at vi i en tid med "sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed", har fjernet den instans, som har skulle tjekke og sikre vores sikkerhed på arbejdspladsen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Bare for at give et par tal:

fra 13. marts til 13. april foretog arbejdstilsynet 132 besøg. Det er 3000 (!!) færre end sidste år i samme periode. 

2 ud af 3 medarbejdere i arbejdstilsynet er blevet hjemsendt. (kilde)

 

Jeg synes faktisk at det er vildt hvor meget vi har fundet os i, uden noget sikkerhedsnet. Arbejdstilsynet burde være en del af vores beredskab i Danmark, men det er de tydeligvis ikke. 

 

Ny podcast

Jeg har uddybet nogle af disse tanker i en helt ny podcast, som jeg har startet op sammen med min gode ven, togfører Jesper Guldbrandsen. 

Vi kommer til at tale en del om skole og tog og alle mulige andre situationer i det offentlige rum - især ansatte i det offentlige rum, altså os som møder "hverdags danskeren". Har du historier som vi bør tale om i podcasten så skriv endelig til mig. 

Jeg håber en masse af jer derude vil give det et lyt med!

/Bob


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ