Corona
0   13

DLF melder sig parat til at støtte lærerforeninger i corona-ramte lande i den tredje verden

Lærerforeningen har meldt sig klar til at hjælpe lærerforeninger i andre lande, hvis de får brug for ekstra støtte på grund af den nuværende corona-situation.

Udmeldingen kommer i kølvandet på, at paraplyorganisationen Education International (EI), der består af omkring 400 lærerorganisationer verden over vil oprette en støttepulje til lærerorganisationer, der har behov en økonomisk hånd som følge af coronakrisen.

Den pulje har Danmarks Lærerforening imidlertid meddelt EI, at man ikke ønsker at bidrage direkte til. I stedet vil man i samarbejde med EI forholde sig til konkrete ansøgninger fra nødlidende lærerforeninger.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi vil gerne have, at pengene bliver brugt bedst muligt, og derfor vil vi gerne forholde os til de konkrete ansøgninger. Og indtil videre er det meget uklart, hvad støttepuljen skal gå til. Derfor har vi valgt, at vi selv vil være inde over, hvad pengene går til", fortæller international konsulent i Danmarks Lærerforening Tore Asmussen.

Uklart om der bliver brug for ekstra penge

DLF har i første omgang afsat 100.000 kroner til eventuelt kommende ansøgninger. Penge, som DLF finder fra foreningens årlige pulje på 1 million kroner til internationale projekter.

Ifølge Tore Asmussen er det endnu meget uklart, om der er lærerforeninger, som faktisk får brug for ekstra støtte på grund af krisen.

"I langt de fleste lande er skolerne lukkede, men lærerne får stadig løn, som vi har set det i Danmark. Så lige nu tror vi ikke, at der er brug for ekstra penge. Men vi er klar, hvis det viser sig, at der er organisationer, der har brug for hjælp".

Penge kan gå til værnemidler

Danmarks Lærerforening støtter hvert år lærerorganisationer i otte afrikanske lande. Og disse lærerorganisationer kan måske få brug for ekstra hjælp, når skolerne igen på et tidspunkt må åbne, vurderer Tore Asmussen.

"I de fleste af de lande er der ikke sat nogen dato for genåbning, men når det sker, kan det måske være, at der bliver brug for penge til at skaffe værnemidler. Og så vil vi naturligvis også meget gerne hjælpe med vores egne erfaringer fra genåbningen. Både i forhold til retningslinjer, men også i forhold til det samarbejde vi har set herhjemme mellem organisationerne og myndighederne".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ