Debat

Tvang og undertrykkelse af information om covid19 er hverdag i de svenske skoler

Forældre trues med bøder eller tvangsfjernelse, hvis de hjemmeunderviser deres børn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

https://youtu.be/WN8NwPHa7vk

Ovenstående er et link til en rystende video på youtube, hvor flere forældre bosiddende i Sverige giver udtryk for deres bekymring for, om deres børn skal blive smittet med covid19.

I Sverige er børnene tvunget i skole, også selvom barnet er i risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb med Covid19. Det samme gælder, hvis en af forældrene er i en risikogruppe. Eller hvis en eller begge forældre arbejder i sundheds-eller plejesektoren. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Begrundelsen fra myndighedernes side er, at børn ikke smitter så let. Men det et jo uden baggrund i videnskaben.

Det man ved er, at børn og unge som regel ikke bliver alvorligt syge af coronavirussen.

Men de smitter jo lige så godt som andre smittede. Eksempelvis fik en større personalegruppe på plejehjemmet Sølund i København smittet en stor del af de ældre, hvorefter 16 af dem døde. Der var mange af de smittede i personalegruppen, som ikke havde nogen symptomer på sygdom, så de anede intet om, at de var smittede eller udgjorde nogen fare for de gamle. 

I Sydkorea fandt man pga intensiv testning bredt i befolkningen en meget stor gruppe af unge smittede, som heller ikke havde symptomer. Men de var alligevel smitsomme.

Vejledningen herhjemme blev også ændret til, at smittede uden symptomer udgjorde en 'betydelig smitterisiko' fra den tidligere vurdering, der sagde, at risikoen var meget lille. 

Man ved, at inkubationstiden er på 14 dage. Og at man kan smitte de sidste 12 dage, før man selv bliver syg.

Man ved også fra almindelig sæsoninfluenza, at det er børnene, der holder smittekæderne i gang. (Seruminstituttets hjemmeside https://www.ssi.dk/sygdomme-beredskab-og-forskning/sygdomsleksikon/i/influenza).

Børn glemmer regler for afstand og hygiejne, når de leger. De er mange på for lidt plads. Lokalerne har ofte dårlig udluftning. En del af børnene sidder tæt i skolebus eller offentlig transport på vej til og fra skole etc etc. 

Det kan jo ikke være ukendt i Sverige. MEN derovre er der ikke en gang noget afstandskrav i skolen. Ingen restriktioner. Hverdagen er stort set uforandret. Og oveni tvinger man eleverne i skole. Man truer de forældre, der vælger at hjemmeundervise deres børn med tvangsfjernelse eller bøder. 

Det gælder også, hvor barnet risikerer at udvikle alvorlig sygdom, eller hvor en af forældrene risikerer et alvorligt sygdomsforløb, hvis barnet tager smitte med sig  hjem fra skolen.

Myndighedernes "råd" er, at man bare må isolere den sårbare forælder i hjemmet. Som en af forældrene spørger, hvor skal jeg gøre af min mand, skal jeg placere ham ude i haven, eller skal jeg sende børnene derud? 

Som om det ikke er nok med truslen om tvangsfjernelse eller bøder, så undertrykker skoler og kommuner information om udbrud af corona på skolerne. Og når smitteudbrud og sygdom opdages, lukker man ikke skolen, mens man opsporer smittede og sætter dem i karantæne, eller får dem indlagt. Der sker ingenting.

Og man fortæller intet til forældrene. Man fortæller ellers om lus og maveinfluenza. 

Flere lærere er døde. 

Et barn mellem 0 og 9 år er død af covid19. Det har ikke været i nyhederne, og forældrene på barnets skole er ikke blevet underrettet. Oplysningen stammede fra pendanten til Danmarks Statistik, som en af videoens forældre havde gravet frem. 

https://twitter.com/VirpiFlyg/status/1262364858760212480?s=20

Ovenstående link er til en tråd på twitter, hvor en finsk kvinde bosiddende i Sverige fortæller om, hvordan information om covid19 på svenske skoler konsekvent undertrykkes.

Lærerne forbydes, at fortælle forældrene om udbrud af covid19. Man holder det ude af nyhederne ganske effektivt åbenbart, og imens er flere lærere og et barn døde. 

Man ofrer simpelthen lærere, elever og deres familier i et forsøg på at opnå den såkaldte flokimmunitet. Det er ellers noget man normalt opnår ved vaccination ikke ved at lade en befolkning smitte med en ukendt, farlig sygdom, hvor man ikke en gang har en behandling. 

En strategi de fleste eksperter også mener er umulig. Man skal have smittet over 60 procent af en befolkning, før det i princippet ville kunne opnås med denne type af coronavirus.

Men for ikke at overbelaste hospitalsvæsnet skal det forgå tilpas langsomt  og under en vis form for kontrol.

Problemet (et ud af flere) er, at selv hvis man opbygger antistoffer, og selv hvis antistofferne skulle sikre hel eller delvis immunitet, så ville den immunitet formentlig være væk efter et år eller 2.

Det er, hvad man ser med andre typer coronavirus. 

Og hvis man skal holde smittespredningen nede, så vil de første have mistet deres immunitet, når de sidste smittede har opnået deres. 

Men oveni at det næsten er en umulig opgave at smitte en befolkning på kontrolleret vis og opnå flokimmunitet ad den vej, så har tal fra Wuhan vist, at ganske få af deres overlevende rent faktisk udviklede antistoffer.

Kun 2 til 3 procent gjorde det. Der er set lidt højere tal andre steder (jeg mener man i New York så ca 13 procent), men problemet er, at man ikke kan forvente immunitet som en given ting efter covid19.

Man har set mange gensmittede i Sydkorea. Først troede man, at der var tale om patienter, der ikke var blevet ordentligt raske. Men der dukkede omkring 200 patienter op igen (tallet kan være endnu højere i dag), og det passer desværre fint med oplysningerne om, at folk ikke generelt danner antistoffer.

Intet er på nuværende tidspunkt hundrede procent sikkert, fordi sygdommen er helt ny og forskningen i sin vorden. Men pointen er, at immunitet er ikke nogen garanti.

Mange lande i Europa og også USA havde flokimmunitet som strategi. Men  da andre lande lukkede ned, forblev Sverige 'open for business', som Trump kaldte det, før USA blev nødt til at lukke ned flere steder.

Ikke engang meldinger fra WHO om, at immunitet ikke var garanteret, fik Sverige til at skifte strategy, ej heller deres exorbitante antal døde.

De seneste dage har vist, at Sverige nu har den tvivlsomme ære, at have det højeste antal døde per million i verden. Hvor Italien har ca 3 per mill har Sverige lige nu ca 6 per mill. Men tallet er stigende i Sverige

"Sweden Has Avoided a Coronavirus Lockdown. Its Economy Is Hurting Anyway." (Wall Street Journal 7.maj 2020)

Anders Tegnell (den svenske statsepidemiolog) har flere gange henvist til økonomien og sagt, at vi andre jo ikke kan kan holde lukket for evigt. Vi bliver nødt til at åbne op igen, og at Sverige har fundet en måde at leve med epidemien på. Men nu viser det sig, at Sverige har de fleste døde per mill, og at der slet ikke er så stor forskel på, hvor stort et hug økonomien har taget i henholdsvis Danmark og Sverige. 

De har altså ikke vundet noget videre økonomisk, og de har flere døde end alle de nordiske lande inklusiv Island tilsammen. 

Og i det projekt tvinger de børnene ud i en rolle som smittespredere. 

Gamle, syge og svage dør en ensom død på overfyldte, overstressede covid19-afdelinger. De kvæles i deres egne lunger. 

Hvordan har de svenske myndigheder tænkt sig, at et barn skal kunne leve med at have smittet sin mor eller far. Og tænk hvis den pågældende forælder ligefrem dør. Ingen vil nogensinde bebrejde barnet, men barnet vil muligvis bebrejde sig selv på livstid. 

Hvordan kan et land benytte sig af tvang, hvis forældrene gerne selv vil påtage sig undervisningen. De hylder jo ellers friheden hinsidan, de rådgiver ifm covid19 om afstand og selvisolation, og lader det være helt op til individet, hvorvidt de vil følge rådene, uanset at hvis man ikke følger dem, kan man risikere inddirekte at blive skyld i et andet menneskes død. Der er frivillighedsprincippet helt i højsædet. 

MEN  hvis et forældrepar ønsker at undervise deres eget kød og blod for at undgå sygdom og død, så hører frivilligheden brat op. For så stemmer privatpersonens ønsker ikke længere overens med statens ønsker om en uforandret hverdag med gang i økonomien. Og så er frihed bare noget jävla skit. 

Videoen og tweetet rystede mig virkelig. Et er at lade stå til, mens folk dør som fluer, det er kriminelt i sig selv. Men at tvinge børnene og deres forældre til at være smittespredere i et modbydeligt projekt, der foregøjler befolkningen immunitet, mens man bare fokuserer snævert på økonomien er en instrumentalisering af børnene og en dehumanisering af dem, der skal dø.

Hvordan kan det ske i skolerne i et af vores nærmeste nabolande?