Eleverne må igen sidde ved siden af hinanden i skolebussen

Der er ikke længere krav om, at eleverne skal have et dobbeltsæde for sig selv i skolebussen. Det skriver ministeriet på sin hjemmeside.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen.dk kunne i går fortælle, at skolerne gerne må sende eleverne på lejrskole inden sommerferien. Og nu har ministeriet også opdateret anbefalingerne til afstandskravene i skolebusserne.

Indtil nu har der været et krav om, at eleverne ikke har måttet sidde ved siden af hinanden, når de bliver fragtet til og fra skole i en skolebus.

Så er det nu: Ok med to elever ved hvert bord og lejrskoler 

Men det krav er nu sløjfet, skriver ministeriet på sin underside til coronarelaterede spørgsmål.

"Elever i en skolebus kan placeres ved siden af hinanden på samme sæderække, og det er ikke længere et krav, at der er et dobbeltsæde til hvert barn i busssen", skriver ministeriet.

Det fremgår desuden, at det er vigtigt at "sikre god ventilation i bussen", og at det anbefales, at der skal være hånddesinfektion eller vådservietter, som eleverne kan bruge undervejs på køreturen.