Motion/bevægelse
0   5

Ny hjælp til at få elever til at bevæge sig i skolen

Vælg lige præcis de bevægelsesøvelser, der passer til din klasse - uden at du behøver bruge din sparsomme forberedelsestid på det. Sådan lyder det fra Dansk Skoleidræt, der har lanceret ny database med over 200 øvelsesaktiviteter – også de corona-venlige.

Med en ny og gratis øvelsesdatabase med over 200 opdaterede aktiviteter giver Dansk Skoleidræt nu lærere over hele landet bedre muligheder for at indarbejde bevægelsesaktiviteter som en naturlig del af skoledagen - uden at det behøver at gøre indhug i den sparsomme forberedelsestid.

Øvelsesdatabasen gør det nu muligt for lærere at selektere på både klassetrin, fag og fagligt fokus. Det betyder, at lærere kan vælge præcist de øvelser, der passer til klassen, oplyser Thea Rasmussen, der er projektleder i Dansk Skoleidræt.

Artiklen fortsætter under banneret

"Målet med databasen har været at gøre det så let som muligt for lærere at få bevægelse ind i den fag-faglige undervisning på en meningsfuld måde. Der hører arbejdsark med til en stor del af øvelserne, og der kan filtreres på en række parametre såsom fag og klassetrin, så vi kommer ikke meget tættere på en plug and play-løsning, end vi er nu", siger Thea Rasmussen.

Også corona-venlige aktiviteter

Hidtil har tusinder af lærere fundet inspiration, brain breaks og materiale fra databasen "Sæt Skolen i Bevægelse" som hjælp til at kunne leve op til folkeskolereformens krav om bevægelse i skoledagen. Nu er alle øvelser i den oprindelige database integreret i den nye, der samtidig også omfatter en lang række corona-venlige aktiviteter.

Ifølge Dansk Skoleidræts generalsekretær, Bjørn Friis Neerfeldt, er den nye database gjort mere tilgængelig, så alle nemt kan tilgå den.

"Den er blevet opdateret med nye aktiviteter og opdateret i forhold til gældende fagmål. Og så har vi valideret en ret stor del af dem i samarbejde med Sundhedsstyrelsens corona-hotline, så vi fortsat kan være med til at sikre, at der kan ske aktiviteter ude på skolerne", forklarer Bjørn Friis Neerfeldt.

Han oplyser, at det hele er udarbejdet af læreruddannede personer med fag-faglig baggrund.

"Så langt vi kan komme"

"Vi har længe haft et ønske om at skabe noget, som ikke nødvendigvis skal lægges oven i andre opgaver i skoledagen, men noget der kan integreres ind i det. Det er så langt, vi overhovedet kan komme i en håndsrækning til at få gjort bevægelse til en naturlig del af skoledagen. Som lærer kan man altså gå ind og finde nogle øvelser, som understøtter den fagfaglige undervisning, som de er i gang med i klassen. Så det skal ikke lægges oven på noget andet, det er integreret i den eksisterende undervisning, så de dermed kan arbejde videre med de fagfaglige mål, som de er i gang med", siger generalsekretær Bjørn Friis Neerfeldt.

Faglige øvelser og brain breaks

Øvelserne i databasen er inddelt i to kategorier, nemlig faglige øvelser og brain breaks. Til begge kategorier er der samtidig lavet en filtreringsmulighed, der hedder corona-aktiviteter - som omfatter øvelser, der er tilpasset Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Øvelserne til de boglige fag kan filtreres ud fra klassetrin, fag og fem forskellige slags undervisningsfokus, nemlig "Forforståelse og idégenerering", "forståelse og anvendelse", "analyse og refleksion", "diskussion og vurdering" og "repetition og evaluering".

De mange brain breaks kan ligeledes filtreres og udvælges på baggrund af klassetrin og fire forskellige kategorier, nemlig "tillid og samarbejde", "koncentration og opmærksomhed", "koordination", og "puls".

Dansk Skoleidræt oplyser, at øvelsesdatabasen løbende vil blive opdateret med nye aktiviteter, så den enkelte lærer også løbende kan forny sin undervisning.

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.056 andre er allerede tilmeldt