Blog
0   3

Fjernundervisning - GRUNDSKOLE | emu danmarks læringsportal

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Undervisningsministeriet har en række embedsmænd/kvinder ansat til de forskellige faggrupper. I faggruppen madkundskab har ministeriet samlet forskellige link sammen til Fjernundervisning og undervisning efter genåbning. Det hele kan findes her https://emu.dk/grundskole/madkundskab/fjernundervisning

Mens jeg har skrevet denne blog, har jeg selv kikket rundt på de mange sider. Mine klasser har madkundskab et halvt år og håndværk og design det andet halvår. De nåede madkundskab inden Coronanedlukning, men der skal jo også planlægges til næste skoleår. Det kan disse links også bruges til.

Skænk dig en stor kop kaffe og lad dig inspirere.

Der er mange forskellige forløb:

Et sankeundervisningsforløb fra Smag for livet. Det er oplagt her i foråret, hvor vi skal være meget ude. Forløbet bliver linket videre til et andet Smag for livet forløb: Smag for naturen.  

Artiklen fortsætter under banneret

Det er her, jeg tænker, at hvis det er muligt, kan det hele suppleres med mad over bål – altså, hvis man må – og har husket at vaske hænder og spritte af.

Nina Balling har en hjemmeside der hedder Skoleskabet. dk. Undervisningsministeriet har linket til Ratatoille – opgaver til madkundskab. Men Nina Balling har mange andre rigtig gode forløb. Det hele må frit bruges, hun vil bare gerne, det bliver opgivet til CopyDan, og så vil hun gerne have en kommentar eller en mail tilbage. Skoleskabet kan også følges på FB.

Coop fik udviklet Sundhedsspillet til Matematikkens Dag i 2011.Spillet er på to niveauer, så der er både til mellemtrinnet og udskolingen.  Coops madpyramide er omdrejningspunktet i Sundhedsspillet. Der er fælles gennemgang af teori om energiforbrug, proteiner, fedt og kulhydrater, inden eleverne skal rundt med indkøbsvognen, svare på spørgsmål, regne og konkurrere om at komme på highscore-listen. Jeg har et par matematik-og spilnørder, måske dette spil kan interesse dem.

Til valgholdene er der efter min mening et meget interessant link til Hungry Planet Family Food Portraits. Der bliver opfordret til, at eleverne skal gå på opdagelse i alle de flotte billeder af forskellige nationaliteters madforbrug for en uge. På Hungry Planets skoletjenesten er der udviklet forløb til denne billedserie, som er fotograferet af Peter Menzel. Billeder og forløb findes på hjemmesiden ”Strøtanker om bæredygtighed – en blog om klima og bæredygtighed, København og den globale virkelighed”, som bliver administreret af arkitekt phd Jens Hvass, som skriver:  ”I mit perspektiv er det at etablere et bæredygtigt ligevægtssamfund fuldt så meget en bevidsthedsmæssig udfordring som en teknologisk-organisatorisk”

Madkundskab er aldrig kedeligt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
745 andre er allerede tilmeldt