Blog
0   8

Jeg glæder mig i denne tid

Abonner på nyt om Helle Rahbek i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

-nu er det snart igen skolebibliotekstid.

Jeg har det næsten som første skoledag. Uha hvor jeg glæder mig til snart at kunne låne skønne, spændende, morsomme og faglige bøger ud til eleverne igen. Jeg savner i den grad også at formidle litteratur!

I godt to måneder har skolebiblioteket været lukket. De sidste uger dog lukket op som klasseværelse for to skønne hold fra 2.kl. Men intet udlån. Stakkevis af afleverede bøger ligger klar til at blive sat på plads, og blive udlånt igen. Jeg ved heldigvis, at vi på skolebiblioteket er savnet af eleverne. Når jeg møder dem på gangene, i undervisningen og udenfor, og alle spørger: ”Må vi snart komme over til dig og låne bøger”. Det bliver man da glad for!

Der er mig bekendt ikke kommet retningslinjer for genåbning af skolebiblioteker. Så jeg kigger på retningslinjerne for folkebibliotekerne, hvor det er beskrevet, at der åbnes for ind- og udlån. Overført til skolebiblioteket betyder det vel det samme? Altså stadig ingen fælles formidling til klasserne. I retningslinjerne står også ”Det bør klart skiltes, at lånere alene må opholde sig på biblioteket for at aflevere og låne biblioteksmateriale, og der må ikke tages siddende ophold, heller ikke i læsesale.” Så det må vel betyde, at børnene i små grupper kan komme på biblioteket og låne bøger, men skal gå tilbage med det samme?

I min verden tænker jeg, at det er positivt, at vi snart kan låne bøger ud igen. Men først venter der en del praktisk arbejde bl.a. oprydning efter, at der har være klasseværelse to steder på biblioteket. Reoler skal flyttes på plads, ekstra rengøring og aftaler med lærerne om udlån. Men så….

Artiklen fortsætter under banneret

Helt juble kan man jo ikke endnu, for der kan ikke formidles og skabes den særlige atmosfære, der normalt hersker i udlånstimerne. Men jeg tænker at når eleverne kommer i små grupper, så kan man godt lige nå at få en lille snak om bøgerne. Læreren eller bibliotekaren sørger for udlån og aflevering. Så der kun er én der rører ved scanneren.  Søgemaskine kan ikke tilgås endnu. Der vil simpelthen være for megen afspritning og kontrol med at det bliver gjort. Jeg har flittigt indkøbt nye bøger i hele perioden. Dem forestiller jeg mig at udstille på flere borde, så indskolingsbøger ligger et sted og mellemtrinsbøger et andet. Jeg har også bestilt nye plakater og bogmærker – næsten som ved skolestart.

Vi er på vej …. Alt bli’r godt igen!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
780 andre er allerede tilmeldt