Blog
0   3

En nem sprogleg - 2

Abonner på nyt om Franskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

At anvende rim og remser, sange og digte i sin franskundervisning

Comptines, chansons et poésies er betegnelser for en blandet anvendelse af rim og remser, sange og digte (se 'En nem sprogleg om at arbejde med acrostiches') i sin begynderundervisning. De kan anvendes som indledning og afslutning på en lektion og giver mulighed for at lytte, gentage, synge, bevæge sig  og være kreativ.

Det er dog en udfordring at finde inspiration på fransksprogede sites, fordi især comptines ofte er rettet mod en yngre målgruppe end elever på 5. klassetrin i en dansk skole. Det tager tid at søge, og tid er en mangelvare. Jeg har fundet frem til en fransksproget hjemmeside, som jeg anvender sammen med mine franskstuderende, når vi indleder hver undervisningsgang med en bevægelsesleg, sang eller andet. Her er et link til en bevægelsessang, som de fleste elever allerede vil kende fra engelskfaget, og som de derfor hurtigt kan lære på fransk:

https://comptines.tv/tete_epaules_genoux_et_pieds

Linket er også en portal til et hav af comptines, chansons et poésies, som I må navigere rundt i og udvælge, så de matcher jeres elever og deres aldersgruppe. Ud over glæden ved at synge sammen, arbejder eleverne med at øve deres lyttefærdighed, de lærer nye ord og de arbejder med rytme, intonation - og bevægelse. Vas-y, vas-y...

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.039 andre er allerede tilmeldt