Blog
0   15

(Foto)jagten på det normale

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Corona fylder meget, nogen gange alt for meget. Men i billedkunst, kan eleverne måske få lov til bare at lade virkelighed være virkelighed, og så fokusere på det smukke, underlige og skøre, som også er omkring os, og give den en ekstra (billedmanipuleret) farveklat.

Alt skal ikke hele tiden handle om corona, men det er nu engang den virkelighed vi lever i lige nu, og det kan være svært at løserive sig fra temaer der hele tiden kredser omkring os. Børnene er trætte og mætte af den informationsstrøm, og alle de regler og retningslinjer, som corona har medført. De efterlyser at arbejde med emner og temaer, som er alt andet en corona. 

Da jeg tog imod mine elever ved den første genåbningsfase, så var det tydeligt, at de glædede sig til en form for 'normal'. Det blev ikke normalen de vendte tilbage til. De skulle hele tiden vaske hænder, deres skoledag var gjort kortere, deres klasse var halveret og de måtte kun lege med en lille håndfuld af de samme børn hver dag. Mange fag, inkl. billedkunst stod ikke på nødskemaet. Min årgang havde alligevel valgt, at vi ville gøre plads til et praktisk/musisk bånd.

En af gangene nød vi det gode vejr og gik på fotojagt. Inden vi gik ud, væbnet med telefoner og godt humør, lavede vi en liste med temaer/objekter, som man kunne vælge at have fokus på.

 • Skygger
 • Nummerplader
 • Blomster
 • Cigaretskoder
 • Skilte
 • Specifikke farver
 • Døre/vinduer/tage/skorstene/facader
 • Træer
 • Blade
 • Skilte
 • Hjulkapsler
 • Cykelringeklokker

Og meget andet.

Artiklen fortsætter under banneret

Efterfølgende uploadede de deres billeder til vores fællesdrev på Google. Derfra kan billederne bearbjedes på flere måder. De kan printes ud og man kan lave en gode gammeldavs' collage, eller man kan bruge et semi-gratis program som befunky.com's collage funktion. Her kan man også arbejde med manipulering af billedernes farver, lys/mørke, tilskæring og meget andet. Appen kan også downloades som i Play store. Søg efter Photo Editor by BeFunky. Mange af funktionerne koster penge, men det basale kan sagtens være sjovt og skabe ret vilde billeder. Se bare et lille udsnit herunder. 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.664 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)