Debat

Ja, hvorfor kan vi ikke bare klappe i?

Kredsformand på Fyn synes, at der er tendens til en meget negativ tone i debatten om arbejdstidsforhandlingerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En kredsformand på Fyn synes, at "der (er) tendens til en meget negativ tone i debatten omkring arbejdstidsforhandlingerne." Han opfordrer medlemmerne til at støtte op om DLF's forhandlere og vise, "at vi står sammen om at kræve aftalte vilkår."

Men hvilke aftalte vilkår kan vi vente os? Hvad mon de har krævet?

Der står ingen timetal for hverken undervisningstid eller forberedelsestid i de anbefalinger for en ny arbejdstidsaftale, som Lærerkommissionen har fremlagt. Kommissionen mener, at lærerarbejdstiden skal forhandles lokalt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Kommissionen foreslår en central aftale, der skal rumme et krav for den enkelte lærer om en »rimelig« opgavefordeling og et »rimeligt« forhold mellem forberedelse og undervisningsforpligtelse.

Rimelig opgavefordeling og et rimeligt forhold mellem undervisning og forberedelse....

DLF's formand Anders Bondo opfordrede derfor efter Lærerkommissionens arbejdstidsrapport til, at vi skulle gemme ultimative arbejdstidskrav væk, og i stedet fokusere på et samarbejde om rimelighed.

Rimelighed........

Kommissionens rapport beskrev ellers, hvordan det entydigt var KL, der fik noget ud af regeringsindgrebet i 2013, men det førte ikke til anbefalinger, der kunne støtte lærerne.

Samme rapport overlader nu en gang igen alt til KL. Hvad mon vi får ud af forhandlinger, hvor der ikke må sættes tid på forberedelse eller opgaver, men der i stedet kun er 'krav' om rimelighed?

Det er muligt, at det lyder negativt: Men hvilke aftalte vilkår står vi mon sammen om at kræve?

Stem nej til at blåstemple LOV 409.

Powered by Labrador CMS