Blog
0   22

En lærers bekendelser

Abonner på nyt om Dagbog fra lærerlivet i en coronatid i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Barn: Nej far! Du må ikke gå med ind på skolen! Far: Det gør alle de andre forældre også... Barn: Men det må du altså ikke! Far: Nå men, jeg går lige med herind og siger farvel... Barn: Det må du ikke, du skal sige farvel udenfor!

Er børnene egentlig bedre til at overholde retningslinjerne end deres forældre? På nogle områder er de nok, men et sted, hvor jeg ikke rigtig er god til at hjælpe eleverne med at overholde retningslinjerne er, når de leger. Samtalen overhørte jeg mellem en far og hans barn på vej ind på mit arbejde i morges. 

To dage om ugen er jeg nemlig på skolen og passe en 2. klasse. Jeg kendte den ikke på forhånd, men jeg er faktisk rigtig glad for, at have nogle dage på skolen, så jeg ikke kun sidder bag skærmen med fjernundervisningen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Men når de leger i frikvarterene så holder jeg ikke øje med, om de holder sig i deres små legegrupper. Nu får jeg måske ballade med både forældre og andre bekymrede, men det er simpelthen en kamp jeg har valgt fra. Jeg vil ikke være afstands og lege-politi. Især ikke overfor børn, som jeg knap nok kender og ikke aner hvilke bagage har med i rygsækken. Der er 12 elever i de to grupper jeg underviser og vi vasker hænder og er meget ude. 

Børn skal være børn, er der blevet sagt mange gange, og når de leger i frikvarteret, så leger de alle 12 sammen. 

Til gengæld har jeg opdaget en uheldig tendens. Når de bliver sure på hinanden eller vil drille, så bruger de corona. De råber fx "Du skal ikke røre mig, du har corona" eller "Din mormor dør af corona" 

Det taler jeg selvfølgelig med dem om, at det gør andre kede af det og at man ikke skal drille med corona, men som med alle andre historiske begivenheder, så er det igennem legen, at børn forholder sig til deres omgivelser. 

Jeg håber, det aftager lige så snart vi nærmer os mere almindelige tilstande igen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ