Musik
0   3

Skoler kan få gratis besøg af kendt sangskriver

Musikorganisationen Koda tilbyder folkeskoler en gratis workshop for elever fra 7.-10. klasse. Skoler kan søge om en at få besøg af en sangskriver.

"Unge har aldrig haft lettere ved at tilgå musik end i dag på grund af streamingtjenester. Det kan måske gøre det sværere for unge at forholde sig til det store arbejde, der ligger bag en sang eller forstå den rimelige betaling til musikkens ophavsmænd. Derfor har Koda taget initiativ til, at danske skoleelever selv får mulighed for at skrive en sang med en professionel musiker for bedre at forstå arbejdet og værdien af musikken".

Sådan står der i en pressemeddelelse, som Koda har sendt ud i anledning af, at Koda Skolekontakt for 14. gang sender sangskrivere ud på skolerne. 

Årets sangskrivere

Tue West

Julie Maria

Nana La Cour

Christine Skou

Jørgen Thorup

Ida Gard

Carsten Lykke

Boe Larsen

Annette Bjergfeldt

Anders Graae

 

Over 150 klasser får hvert år besøg af en sangskriver. Der kan maksimalt deltage 30 elever eller en klasse i en workshop. 

Artiklen fortsætter under banneret

I løbet af workshoppen, der varer fire timer, får eleverne mulighed for at opleve, hvordan akkorder, tekst og tanker koges sammen til en færdig sang. Når dagen er omme, har klassen deres egen sang. Eleverne får også et unikt indblik i en kunstners hverdag, både kreativt og i hvordan økonomien hænger sammen i musikbranchen.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
666 andre er allerede tilmeldt