Tue West er en af de sangskrivere, som Koda Skolekontakt sender ud til folkeskoler.

Skoler kan få gratis besøg af kendt sangskriver

Musikorganisationen Koda tilbyder folkeskoler en gratis workshop for elever fra 7.-10. klasse. Skoler kan søge om en at få besøg af en sangskriver.

Publiceret

Årets sangskrivere

Tue West

Julie Maria

Nana La Cour

Christine Skou

Jørgen Thorup

Ida Gard

Carsten Lykke

Boe Larsen

Annette Bjergfeldt

Anders Graae

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Unge har aldrig haft lettere ved at tilgå musik end i dag på grund af streamingtjenester. Det kan måske gøre det sværere for unge at forholde sig til det store arbejde, der ligger bag en sang eller forstå den rimelige betaling til musikkens ophavsmænd. Derfor har Koda taget initiativ til, at danske skoleelever selv får mulighed for at skrive en sang med en professionel musiker for bedre at forstå arbejdet og værdien af musikken".

Sådan står der i en pressemeddelelse, som Koda har sendt ud i anledning af, at Koda Skolekontakt for 14. gang sender sangskrivere ud på skolerne. 

 

Over 150 klasser får hvert år besøg af en sangskriver. Der kan maksimalt deltage 30 elever eller en klasse i en workshop. 

I løbet af workshoppen, der varer fire timer, får eleverne mulighed for at opleve, hvordan akkorder, tekst og tanker koges sammen til en færdig sang. Når dagen er omme, har klassen deres egen sang. Eleverne får også et unikt indblik i en kunstners hverdag, både kreativt og i hvordan økonomien hænger sammen i musikbranchen.