Billedkunst
0   11

Vind en spritny biografi om L. A. Ring

Del din gode ide til et billedkunstforløb inspireret af maleren L.A. Ring. De tre bedste ideer bliver præmieret med et eksemplar af Det glasklare hjerte - En biografi om L. A. Ring.

L.A. Ring betragtes i dag som en af Danmarks vigtigste malere og et af hans hovedværker 'Sommerdag ved Roskilde Fjord' er en del af Danmarks kulturkanon. Der er altså al mulig grund til at tage fat i Ring i billedkunstundervisningen, og hvis du har en ide til, hvordan det kan gøres, kan du vinde en biografi om kunstneren.

Du må selv om, du vil udvikle et helt forløb med angivelser at tids- og materialeforbrug, eller om du vil komme med en løsere ide. Din ide skal dog være beskrevet i så tilpas mange detaljer, at andre billedkunstlærere kan gribe den og bygge videre på den.

Om Det glasklare hjerte

Som avantgardekunstner skabte maleren L.A. Ring, som levede fra 1854 til 1933, en ny kunstnerisk æstetik og opnåede bred anerkendelse og popularitet i sin samtid. Der er en voksende international interesse for hans værker - både i Norden, i resten af Europa og i USA.

Alligevel er der ikke udgivet et større værk om L.A. Ring siden 1934. Med Henrik Wivels store biografi: 'Det glasklare hjerte', rettes der nu endelig op på dette. Bogen tegner et nuanceret billede af L.A. Rings kunst, liv og tid og giver en introduktion til det moderne gennembrud og tidens personkreds, deriblandt Herman Bang, J.P. Jacobsen, Anna Ancher, Vilhelm Hammershøi og mange andre.

Forfatteren har som den første fået adgang til væsentligt nyt kildemateriale, blandt andet hustruen Sigrid Rings breve og en række venners og kunstnerkollegers skriftlige vidnesbyrd om L.A. Ring. Derfor kan Henrik Wivel nu tegne et langt mere nuanceret billede af Ring end hidtil.

 

Det er op til dig selv, om din ide skal rette sig mod det obligatoriske billedkunstfag - som efter sommerferien også omfatter sjetteklasserne - eller valgfaget billedkunst. Du må også selv bestemme om din ide skal lægge op til et overvejende praktisk eller overvejende teoretisk forløb i billedkunstfaget.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærernes bidrag til konkurrencen skal indsendes senest 4. juni 2020. Det er formand for Danmarks Billedkunstlærere Lykke Andersen og folkeskolen.dk's faglige rådgiver i billedkunst Sarah Urgaard, som sammen finder vinderne.

Send en beskrivelse af din ide til sga@folkeskolen.dk. Skriv L. A. Ring i emnefeltet. Husk at sende kontaktoplysninger, så vi kan få fat på dig, hvis du er en af de heldige. Alle personlige oplysninger slettes, når konkurrencen er slut, og vil ikke blive brugt til at sende dig uønskede mails eller videregivet til tredjepart.

Vinderne findes inden skolernes sommerferie og får direkte besked.

God fornøjelse  - og held og lykke.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.500 andre er allerede tilmeldt