Debat

Regner vi med at Covid19 er væk til august?

I øjeblikket planlægges næste skoleår rundt om på skolerne. Og jeg har indtryk af, at alt kører lidt som det plejer. Som om at fra august, der vil vi have en normal skole igen. Det tror jeg virkelig ikke er smart at regne med.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der bør på skolerne og i kommunerne som minimum være en plan B, der tager højde for, at vi fortsat vil have afstandsregler, påbud om mindre grupper, undervisning forelagt udenfor, en kortere skoledag, og behov for flere kvadratmeter.

Nogen steder fortsætter man ufortrødent med skolesammenlægninger, personalenedskæringer og salg af tomme skolebygninger. Det virker ikke særlig gennemtænkt på et tidspunkt, hvor der er et øget behov for lokaler og undervisere, og hvor vi ikke ved, hvor længe det varer.

Der bør også være en plan C, der tager højde for, at smittespredningen kan eksplodere, og vi kan blive nødt til at lukke det hele ned igen. Når vi ved at der er en stor sandsynlighed for, at det kan ske, så bør vi også være forberedte på det. Vi bør sikre ordentlige digitale platforme, som er sikre, som ikke lukker ned, og som lærerne har indflydelse på og kan agere i. Vi bør sikre gode aftaler om hvordan og hvor meget, så lærere og forældre kan støtte hinanden og så vidt muligt sikre, at skole hjemme bliver en god ting, og ikke en belastning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vi er nødt til at tænke lidt længere end til 10. maj. Der er ingen grund til at være på bagkant hele tiden, hvis vi kan være på forkant med noget af det.

Powered by Labrador CMS