Blog
0   20

Kunne være sjovere

Abonner på nyt om Tyskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Tysklærerforeningens bestyrelse har holdt møde. Det der presser mest på, er hvordan vi klarer vores arbejde. Og en sørgmodighed over alle de oplevelser vi går glip af, både fagligt og privat her i foråret 2020.

TLFGs bestyrelse har haft møde. Det skulle have været ved Vandkunsten i København og superhyggeligt. I stedet blev det på google, og det har vi gjort mange gange før, så det gik da.

Vi brugte en del tid på at tale om hvordan vores hverdage på jobbet helt konkret ser ud. Vi er nødt til at arbejde som det kan lade sig gøre, og vi må prøve at passe på os selv. Vores stress-niveau ligger på en skala fra trist resignation - over frustration - til at være særdeles presset. Der bliver anvendt en sand myriade af platforme, kanaler og sociale medier til undervisning og kontakt. Flere af os er kommet til at bede eleverne aflevere tekster og videoer, så de kan kommunikere, blot for at opdage at arbejdet med rettelser og kommentarer risikerer at blive meget omfattende. Man undgår ikke et stort arbejde med at tilpasse hele sin praksis til den nye virkelighed. Desværre er det vanskeligt at fastholde de svageste elever, og ofte skal man som tysklærer kæmpe ekstra for at få en fornuftig tidsramme.

Vi glæder os til alt dette er ovre. Blandt andet fordi vi har to arrangementer i støbeskeen: studietur til Berlin og Tysklærerdage i Sønderjylland. Der er godt styr på begge, og ja, hvis du vil med, så hold øje med: www.tysklaerer.dk. TLFG skulle have markeret sig ved Skolemessen i Århus, ved folkemøder i Ribe og på Bornholm, samt diverse konferencer. Det er vigtigt for foreningen, men det er jo også sjovt at være med til.  Stort set alt er aflyst. Vi var i gang med at få kontakt til den nye regering og til DI, men det må vi have til gode.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Så foreningsarbejdet fungerer, men det er ikke så sjovt. Det samme kan man sige om undervisningen, bare med forpligtelsen og den noget voldsommere arbejdsbyrde til forskel. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.002 andre er allerede tilmeldt