Blog
5   65

Nu må det være slut med de magre år

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Syv magre år! Det er, hvad vi har haft under lov 409. Det er på tide, vi får en overenskomst.

I bibelen tales der om syv fede år som blev fulgt af syv magre år. I lærerverdenen har det været omvendt. Vi har haft syv magre år. Syv år uden overenskomst. Syv år med manglende tid. Syv år med lærerflugt, stress og mindsket arbejdsglæde. Syv år, hvor vi har arbejdet efter reglerne - og ikke mere.

Lockdown

I 1½ måned har flere af os siddet hjemme og gjort alverdens krumspring for at fastholde en hverdag for vores elever. I to uger har mange af jer været tilbage i en arbejdsdag, der mildest talt har været udfordrende. 

Lærerne har i denne tid vist omstillingsparathed, kreativitet og vilje. De har taget et stort ansvar. Medierne er fyldt med beretninger om lærere, der kører ud og hilser på eleverne. Lærere, der læser godnathistorier. Efterskolelærere, der kører ud med mad og laver virtuel fællesspisning.

Artiklen fortsætter under banneret

Facebookgrupper for lærere er fyldt med instruktionsvideoer og ideer til, hvordan man laver fjernundervisning. Hvordan man laver sociale arrangementer. Hvor man kan finde materialer elektronisk. 

Vi kan holde hovedet højt. Ligesom de mange andre faggrupper, der har taget ansvar i denne krisetid.

Arbejde efter reglerne

I tiden mellem lockout og lockdown har jeg arbejdet efter reglerne. Slut med at arbejde om aftenen, i weekenden, i sommerferien. Slut med at arbejde og fritid blandes sammen. 

Der gik dog ikke mange dage i denne lockdown, før jeg arbejdede som i tiden før 2013. Om det er søndag eller tirsdag har ikke betydet så meget. Timeantallet er eksploderet, for det tager lang tid at rette og give respons skriftligt. Men det har været okay for mig. Tiden er speciel og den kræver noget andet. 

Syv fede år ?

På et tidspunkt bliver verden vel normal igen. Og når vi skal tilbage til den normale hverdag, bør det være med en overenskomst. Tiden er for længst inde. Og for en gangs skyld har vi medvind i medierne. Der tales pænt om lærerne og deres indsats. Er det ikke på tide, vi i normaliseringens navn får en overenskomst lige som resten af den arbejdende befolkning? 

 

God 1. maj! 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

What do you want to do ?
New mail
Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.006 andre er allerede tilmeldt