Blog
1   13

Spørg nu eleverne!

Abonner på nyt om Tanker om ønsker og behov i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skolerne åbner ikke på denne side af sommerferien, og mange mener, at vi udsætter eleverne for et eksperiment. Men hvad siger børnene selv?

Alle, der kender et barn i skolealderen, ved, at tiden i corona bæstets skygge har været vanskelig for børn. De savner deres kammerater, savner struktur, savner hjælp til opgaver, savner skolen. Men vi bygger alle sammen vores viden på samtaler med enkelte børn, og vi mangler det store samlede grundlag at arbejde videre på. Vi mangler at spørge børnene selv.

I UNICEF går vi ind for børneinddragelse. Vi vil gerne lytte til børnene og vi gør det i mange fora. Vi har lavet podcasts om det at føle sig udsat i skolen på baggrund af børnenes egne input, vi arbejder med børn i advisory boards, holder topmøder, faciliterer udarbejdelse af børneresolutioner og meget mere under artikel 12 og 13 i FNs Børnekonvention.

Derfor spørger vi nu børnene i en landsdækende undersøgelse, hvad deres tanker har været, mens de har arbejdet isoleret hjemmefra. Hvordan har de klaret at følge med i undervisningen, i nyhederne og i deres kammeraters liv. Hvordan har de det egentlig, og har de nogle gode råd til os voksne, som kan ruste os bedre til den kommende tid og fortsatte nedlukning.

Undersøgelsen kan tilgås her https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=sn7n5nfe

Artiklen fortsætter under banneret

 Den er aktiv til den 7. maj, og den er allerede besvaret af flere end 1200 elever. Vi håber, at du vil dele med din klasse, dine kollegaer, dine egne børn, med alle. Så bliver vi som voksne klogere på børnenes tanker.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.269 andre er allerede tilmeldt