Blog
0   8

Kan vi lære noget af den tvungne variation?

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det har været nødvendigt at planlægge undervisningen på andre måder, da Corona har sat dagsordenen på de danske skoler. Vi skal mere ud, og det har tvunget de didaktiske overvejelser i nye retninger.

Foto: nafrenkel88/Flickr.com

 

Corona har sendt os mere mod åben himmel den seneste tid, og skolerne inddeler områder og tilrettelægger tiden, så vi ikke interagerer for tæt.

Det har gjort en del ved undervisningen, som pludselig skal finde sig til rette uden sit vante lokale, når det passer.

Artiklen fortsætter under banneret

Nye rutiner bliver for tiden indarbejdet af både lærere og elever, som skal så meget ud som muligt, for at ventileringen kan bidrage til en mindre risikofyldt hverdag.

Det nye undervisningsparadigme tvinger alle lærere ud i genovervejelser af deres daglige didaktik, og det er måske meget sundt, selvom baggrunden er forfærdelig.

 

Hvad tager vi med os når hverdagen kalder igen?

Den variation, vi nu er pisket til med skift af arena i hverdagen, er god træning mod en ny tænkning, hvor vi ikke nødvendigvis ender med det nuværende set up, men hvor vi måske kan tage brudstykker med os.

Måske får vi som undervisere et nyt syn på kvaliteterne udenfor det så ”sikre” klasserum, hvor vi er i kontrol med eleverne plantet på faste pladser og med indgroede rutiner og skemaer.

At skolerne nu tvinger klasserne mere ud, kan vise sig at være velsignelse i forklædning. Mange lærere vil få erfaringer med en undervisning, hvor indholdet skal tilpasse sig rammen. Dette kan for nogle føles som en gordisk knude – for andre et gavebånd, der blot skal løsnes.

Fælles for alle er, at vi bliver erfaringer rigere i de nye rammer.

Kunsten bliver herefter, når dagligdagen vender tilbage at tage det bedste med os!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.126 andre er allerede tilmeldt