Elevdemokrati
0   4

Træning i demokrati for udskolingen

Danske unge ligger i top, når det gælder viden om politik og samfund, og de fik trukket stemmeprocenten op under seneste europaparlamentsvalg. Trods opløftende tendenser viste Demokratiundersøgelsen i 2019, at mange unge ikke interesserer sig for politik og samfundsforhold. Det paradoks vil Dansk Ungdoms Fællesråd, Krogerup Højskole og DeltagerDanmark nu løse ved at stifte en ny ungdomsinstitution, der har fået navnet »Folk - mødested for demokrati og dannelse«.

Her vil elever fra både folkeskolens udskolingstrin og ungdomsuddannelserne gå gennem et forløb a tre moduler, der blandt andet udvikler de unge i den demokratiske samtale. Forløbet byder blandt andet på besøg ved Middelgrunden i Københavns Havn med overnatning, hvor eleverne bliver trænet i at være uenige på et sagligt niveau. Nordea-fonden bakker op med tæt på 1,8 millioner - og tilmeldingen er stadig åben. Forløbet starter i skoleåret 2020/21.

Kontakt til projektleder Rie Ljungmann: rlm@duf.dk

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.381 andre er allerede tilmeldt