Træning i demokrati for udskolingen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske unge ligger i top, når det gælder viden om politik og samfund, og de fik trukket stemmeprocenten op under seneste europaparlamentsvalg. Trods opløftende tendenser viste Demokratiundersøgelsen i 2019, at mange unge ikke interesserer sig for politik og samfundsforhold. Det paradoks vil Dansk Ungdoms Fællesråd, Krogerup Højskole og DeltagerDanmark nu løse ved at stifte en ny ungdomsinstitution, der har fået navnet »Folk - mødested for demokrati og dannelse«.

Her vil elever fra både folkeskolens udskolingstrin og ungdomsuddannelserne gå gennem et forløb a tre moduler, der blandt andet udvikler de unge i den demokratiske samtale. Forløbet byder blandt andet på besøg ved Middelgrunden i Københavns Havn med overnatning, hvor eleverne bliver trænet i at være uenige på et sagligt niveau. Nordea-fonden bakker op med tæt på 1,8 millioner - og tilmeldingen er stadig åben. Forløbet starter i skoleåret 2020/21.

Kontakt til projektleder Rie Ljungmann: rlm@duf.dk