Blog
0   10

Coronatest

Abonner på nyt om Den Danske Sprogkreds i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvor mange af disse ord kan du forklare. Du får et point for hvert korrekt svar.  De korrekte svar er angivet lige efter testen.

Spørgsmål

1  Hvad er ”værnemidler”?

2  Hvad er ”afstandskaffe”?

3  Hvad er ”hudsult”?

Artiklen fortsætter under banneret

4  Hvornår får man ”karantænekuller”?

5  Hvad er ”flokimmunitet”?

6  Hvornår er man ”coronaramt”?

7  Hvad er ”coronakilo”?

8  Hvad er en ”solnedgangsklausul”?

9  Hvad er ”et Wuhan-shake”?

10 Hvad er ”omtankeafstand”?

11 Hvad er en ”bamsejagt”?

12 Hvad er ”en virtuel fredagsbar”?

13 Hvornår taler man om ”sofaskole”?

14 Hvordan kan man synge ”fællessang hver for sig”?

Svar 1) Håndsprit, masker, handsker og andet, der kan beskytte os mod coronavirus. 2) Når man inviterer en ven eller et familiemedlem på en kop kaffe, og man sidder for hver sin bordende. 3) Længsel efter fysisk nærhed. 4) Når man har siddet alene i længere tid, end man kan holde ud. 5) Når man isolerer en gruppe mennesker fra andre, så de samlet kan undgå coronaen. 6) Når man er blevet smittet med corona. 7) De kilo, man tager på, når man sidder stille og ikke får sin daglige cykeltur til og fra arbejde, og fitnesscentret er lukket. 8) Det er en klausul, der indføres midlertidigt under coronakrisen, men ophæves efter dens afslutning. 9) Når man i stedet for at give hånd hilser ved at støde albuerne sammen. 10) Når man holder sig på et par meters afstand af andre personer 11) For at motivere børn til at komme ud at gå, har beboere i flere lokalområder sat en bamse op i et vindue, der vender ud mod en vej. Børnene går så rundt med mor eller far og finder bamser. Det kaldes ”at gå på bamsejagt”. 12) Det er en sammenkomst på Zoom, Skype eller lignende, hvor en gruppe kolleger en fredag ved normal fyraftenstid drikker en øl hjemme ved computeren, skåler med hinanden og snakker om løst og fast.13) Når børn bruger den tid, de normalt ville være i skole, på sofaen foran fjernsynet eller computeren. 14) Når mange beboere i et hus åbner vinduerne og synger, eller når man synger foran fjernsynet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.507 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.503 andre er allerede tilmeldt