Blog
0   11

Verdensmål og madkundskab

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det bedste tilbud til dig, hvis du skal have 6, 7 eller 8 klasse næste år til madkundskab. I dette skoleår har vi været 40 klasser som har afprøve bøgerne ”Verdensmål og madkundskab” skrevet af Helle Brønnum Carlsen og sponsoreret af spar Nord Fonden og Folkeskolen.

Nu kan du være med på holdet til næste år. Hold øje med reklame og tilmelding i Folkeskolebladet. Materialet er gratis, men hvis du vil have materialet før sommerferien, skal du melde dig til inden den 11.maj.

På grund af Corona, fik vi alle desværre ikke fuldført hele forløbet, men der blev lavet en rigtig god evaluering.

Bøgerne består af en kogebog, en teoribog, lærervejledning og en power point. Bøgerne kan bruges som undervisningsmateriale i alle tre år.

Teoribogen bygger på det holistiske bæredygtighedsbegreb som er en sammentænkning af det miljømæssige, det sociale og det økonomiske. For 6. klasserne er teoribogen god som lærer baggrundsviden sammen med power point billederne. Her var det mig som lærer, der fortalte og fik en rigtig fin dialog med eleverne.  For valgholdet er teoribogen materiale som eleverne kan fordybe sig i i løbet af 7. og 8. klasse. Med en gennemgang på forskellige niveauer, er der bygget et godt fundament før eleverne skal lave deres afsluttende prøve. 8 klasseeleverne kan bruge bøgerne til deres prøveoplæg.

Artiklen fortsætter under banneret

I kogebogen er der retter, som Helle Brønnum Carlsen har givet sit præg på og tilpasset i størrelse til madkundskab i skolen. Alle opskrifter har hun prøvet af med sine egne elever. Opskrifterne er virkelig lækre, og jeg synes, det er frækt, og jeg har aldrig prøvet eller tænkt tanken, at man kan servere Moules Mariniéres med hvidløg og persille i madkundskabsundervisningen. Nogle af mine elever havde smagt muslinger før. Andre anede ikke, hvad det var og var noget skeptiske. Men alt blev spist. 2 kilo muslinger kostede 115 kr., og der er smagsprøver nok til en klasse.  

Lærervejledningen er selvfølgelig også delt op i 6. klasse og valghold. De første opgaver følger man opskrifterne, senere, når der er indlært nogle flere teknikker, er der skemaer som lægger op til forskellige valgmuligheder ud fra de rester man nu har i sit køleskab.

Jeg er i hvert fald med igen næste år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
744 andre er allerede tilmeldt