Debat

Det er som at starte på nyt job

Jubiiii så er vi kommet i gang - to dage i børnehaveklassen med alle de nye restriktioner og skærpede forholdsregler - holde afstand - vaske hænder - undervise ude..... det har alt sammen været rigtig godt, men for Søren da, jeg er jo træt som et helt alderdomshjem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag og onsdag i sidste uge blev der brugt mange timer på klargøring af skolen. På vores skole var det sevicelederen og skolens ledelse der havde gjort et kæmpe forarbejde, i at få alle de praktiske foranstaltninger på plads. Borde og stole var placeret med 2 meters mellemrum, "forbudt snor" var trukket, så der ikke var nogen tvivl om hvor man måtte opholde sig. Der var navne på toiletdørene, spande, klude, sæbe, afspritningsservietter, streger på gulvet foran toiletterne, mobile toiletter og håndvaskvogne - ja der var tænkt på alt, så smittespredningen forhåbentlig ikke blusser op. 

Så manglede vi jo bare eleverne og indholdet i skoledagen.

Torsdag morgen kl. 8.00 stod forældrene med eleverne udenfor skolen, det mindede mildesttalt om et udsalg i Bilka, men dette var dagen hvor eleverne skulle tilbage efter 4 uger i hjemmeskole.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Nu lød start skuddet til den "nye skole"

2 gang på 5 uger har jeg som børnhaveklasseleder, skulle omstille mig til noget totalt nyt. Alt er vendt op og ned, først skulle jeg finde mig selv i fjernundervisning, sorter hundredevis af digitale muligheder og ikke mindst oplevede jeg mig selv "springe ud som youtuber".  NU skal jeg undervise på skolen igen, ikke som jeg har gjort tidligere, Nej nu skal jeg undervise udenfor, og en gang imellem skal det også foregå inde i klassen, (fordi området bliver brugt af skolens øvrige elever, der også skal udeundervises) min  børnehaveklasse er fordelt i to lokaler, vi er 3 voksne, hvor jeg er personen med hovedansvaret. Vi har ikke et skema, vi mangler en tilsynsplan, vi har ingen pauser, mangler tid til forberedelse, der kommer kontraordre, vi har ikke de samme muligheder mht. materialer og så skal vi huske at vaske hænder, tørre borde af og holde afstand + børnene skal føle sig godt tilpas. 

Hold fast jeg havde brug for weekend - jeg håber solen bliver ved med at skinne og at der bliver mere struktur på hverdagen.     

Powered by Labrador CMS