Anmeldelse Corona
0   98

Kom an, corona

Det er vigtigt, at de ansvarlige voksne kan tage godt og sikkert imod de børn, der nu igen må komme i skole. Sundhedsstyrelsens corona-portal er her et godt stykke værktøj at kunne bringe i øjeblikkelig anvendelse.

Corona på skemaet

Fakta


Titel
Corona på skemaet

Pris
Gratis


Materialet findes på https://coronapaaskemaet.alinea.dk/

Forlag
Alinea, Sundhedsstyrelsen

Denne anmeldelse er lavet på et tidspunkt hvor ikke alt materialet er gjort tilgængeligt. Blandt andet er forløbet for udskolingen ikke med i anmeldelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Stærkt på vej tilbage til den fysiske skole igen – nu må de yngste elever efter lang tids isolation have ordentlig corona-besked. Som udgangspunkt er det derfor godt, at selveste Sundhedsstyrelsen står bag Alineas digitale og lynhurtigt udgivne materiale, der i første omgang foreligger til indskoling, henholdsvis mellemtrin. De ældste elever (vel også dem i 10. klasse?) må vente med deres udgave til den 20. april; det skulle dog være i god tid, før skolens porte på ny slås op for dem også.

På det overordnede plan går meget – selvfølgelig – igen fra niveau til niveau. Alle elever skal jo vide noget om virus og bakterier i og uden for kroppen, ligesom store og små selv kan og skal (lære at) gøre noget, her specielt for at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Endelig trænger den såkaldte nye virkelighed sig på, hvad den for det enkelte barn/unge menneske måtte indebære af bekymringer, nye samværsformer samt i det hele taget vanskeligheder ved at navigere i ukendt farvand.

Man kan, alt efter temperament, bemærke, undre sig over eller direkte kritisere (som det for eksempel allerede finder sted på Facebook), at materialets forfattere i så høj grad holder fast i tanken om, at dette er et læremiddel. Der henvises således til fagene natur & teknologi, dansk, musik og idræt, ligesom der opereres med læringsmål og normalsider(!). Nogle af fagteksterne kan efter mit bedste skøn alligevel kun formidles via underviserens oplæsning og måske uddybende forklaring. De er simpelt hen for svære at læse og/eller forstå for mange elever på det angivne niveau.

Ovenstående forbehold bør dog ikke afholde nok så corona-trætte og -fyldte voksne fra at tage imod det gode tilbud, som portalen jo også er. Den præsenterer således en lang række meget varierede og langt hen ad vejen kreative forslag til, hvordan eleverne så kan engagere sig og blive klogere, øve sig i at ”gøre” – og helst opnå en større grad af tryghed: (tegne)film, undersøgelser, quiz, faktatjek, sang, dans, rap, nye lege, tegninger og plakater. Der er nok at tage fat på, under fanen ”Til læreren” også for underviseren.

Da der netop er tænkt i sammenhængende forløb á 5 eller 6 lektioners varighed, fungerer det vel knap så godt at plukke hist og her. Udgangspunktet må snarere være helheden, som den enkelte lærer eller pædagog med sin sunde fornuft og indgående kendskab til egne elever eventuelt vælger at udelade elementer fra. Og så kan det ellers kun gå for langsomt med at komme i gang.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.691 andre er allerede tilmeldt

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.202 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
766 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt