Blog
0   12

Corona-cirkus

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De to sidste dage har været fyldt op af nye skemaer, regler, flytte fra et lokale til helt nye lokaler, flytte rundt på borde og stole, forberede og gøre klar til skoledage på en ny måde.

 

Det tager tid at lave et skema over, hvordan 65 børn skal vaske hænder fast syv gange i løbet af en skoledag fordelt på 6 håndvaske og en dør ud og ind til toiletrummene. Måske kommer der flere vaske udenfor i løbet af næste uge. Det vil gøre det nemmere.

På min skole flytter tre 5. klasser ind i 6 klasseværelser, som for en måned siden rummede 8. klasserne. Pavilloner som er opført til overbygningen, da der er skimmelsvamp på en del af skolen.

Vi kan dele klasserne op på nye måder, hvis det er det, vi ønsker, så længe elevernes 30 lektioner dækkes med så få resurser som muligt, med den mulighed, at hvis det ikke går op, kan vi få en vikar. I mit team, er der tre fuldtidsansatte, som skal dække 28 lektioner hver og mig som er deltidssygemeldt med 12 lektioner. Vi får det til at gå op, så vi alle kun er i kontakt med to klasser altså knap 50 børn om ugen.

Artiklen fortsætter under banneret

Min klasse har vi delt op i en drengeklasse og en pigeklasse. Og mens jeg skriver dette, går tankerne på tur, hvordan skal jeg undervise i begge lokaler på én gang. At tro på, at eleverne bliver på deres pladser, når jeg er ude af syne og hørerækkevidde. Hvor længe kan jeg blive i den ene klasse, før jeg tror, det går i opløsning i den anden.

De børn der ikke kommer i skole af den ene eller anden grund, får fjernundervisning af en kollega, som heller ikke kan komme på skolen.

Nu skal vi bare have cirkusset til at blive en cirkus-fest, så vi alle finder en spændene og anderledes måde at være sammen på, hvor hygiejne, trivsel og (nød)-undervisning leger sammen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
800 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)