I workshop på virksomheder og uddannelsesinstitutioner kan pigerne møde kvindelige medarbejdere, der fortæller om deres uddannelsesvalg

Piger kan besøge naturfaglige arbejdspladser til efteråret

Girls’ Day in Science åbner 20. april for tilmelding til at besøge virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der arbejder med teknologi og naturvidenskab, den 30. september. Målet er at inspirere flere piger til at søge uddannelse indenfor Stem-fagene.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste år besøgte 3.200 piger fra folkeskolens ældste klasser og gymnasiet de 61 virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der havde meldt sig til at give eleverne en oplevelse af, hvad man kan bruge naturvidenskaben og teknologien til. Der var fx forsøg med enzymer, programmering af en robot-arm og genbrug af plastic.

Blog: Virksomhedsbesøg med faglig læring

Det er 8. gang Girls' Day in Science finder sted i Danmark, hvor det er Tektanken under Naturvidenskabernes Hus, der står for arrangementet.

Unge kvinder opfordres for sjældent til naturfaglig uddannelse

Pigerne bliver inviteret med i workshops, hvor kvindelige medarbejdere og studerende instruerer i arbejdet og fortæller om deres uddannelsesvalg og karrieremuligheder. Flere fonde står bag dagen, der finder sted over hele landet.

Læs mere

Læs mere på nvhus.dk