Gyldendal har lagt opgave- og maleark ud til Pippi-glade børn i anledning af 75-års-dagen - hent dem under artiklen.

Pippi bliver 75 og deler gaver ud

Pippi Langstrømpe vil altid være 9 år og ikke til at styre på en hel tønde land. Men det er 75 år siden, den første Pippi-bog udkom, og det fejrer forlaget Gyldendal.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pippilotta Viktualia Rullgardinia Krusemynta Efraimsdotter Långstrump er som  bekendt verdens stærkeste pige og lever efter mottoerne "Den, der er vældig stærk, bør også være vældig rar", og "det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert".

Hvis din skoleklasse pønser på et projekt, som har en snert af Pippi-ånden over sig, kan I få 7500 kr. til at føre det ud i livet. I forbindelse med Pippis 75-års fødselsdag udlodder forlaget Gyldendal nemlig et legat til den særlig pippiske skoleklasse eller gruppe, der finder på den bedste idé til at gøre noget godt for andre. Det er op til klassen eller gruppen selv at bestemme, hvad det betyder.

Man må deltage som skoleklasse eller som en gruppe til og med 6. klasse, men Pippi er ikke særlig glad for regler, og derfor må man selv bestemme, hvordan man præsenterer  idéen. Tekst, video, collage eller en tegning? Det er kun fantasien, der sætter grænser.

For at ansøge om Pippi-Legatet, skal man sende en præsentation af  sit projekt til pippilegatet@gyldendal.dk senest den 1. oktober 2020.

Der er flere gaver fra Pippi, nemlig male- og opgaveark til selv-print:

Læs mere

Opgaveark til download

Maleark til download