Skønlitteratur
0   13

Pippi bliver 75 og deler gaver ud

Pippi Langstrømpe vil altid være 9 år og ikke til at styre på en hel tønde land. Men det er 75 år siden, den første Pippi-bog udkom, og det fejrer forlaget Gyldendal.

Pippilotta Viktualia Rullgardinia Krusemynta Efraimsdotter Långstrump er som  bekendt verdens stærkeste pige og lever efter mottoerne "Den, der er vældig stærk, bør også være vældig rar", og "det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert".

Hvis din skoleklasse pønser på et projekt, som har en snert af Pippi-ånden over sig, kan I få 7500 kr. til at føre det ud i livet. I forbindelse med Pippis 75-års fødselsdag udlodder forlaget Gyldendal nemlig et legat til den særlig pippiske skoleklasse eller gruppe, der finder på den bedste idé til at gøre noget godt for andre. Det er op til klassen eller gruppen selv at bestemme, hvad det betyder.

Man må deltage som skoleklasse eller som en gruppe til og med 6. klasse, men Pippi er ikke særlig glad for regler, og derfor må man selv bestemme, hvordan man præsenterer  idéen. Tekst, video, collage eller en tegning? Det er kun fantasien, der sætter grænser.

For at ansøge om Pippi-Legatet, skal man sende en præsentation af  sit projekt til pippilegatet@gyldendal.dk senest den 1. oktober 2020.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er flere gaver fra Pippi, nemlig male- og opgaveark til selv-print:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.254 andre er allerede tilmeldt