Blog
1   22

Det forsømte forår … eller foråret, hvor livet vender tilbage?

Abonner på nyt om Lisbeth Sonne - strøtanker og sværdslag i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Netop som jeg har accepteret, at sommerferien nok kommer til at foregå på Villa del Terrasso, åbner landet op igen. Det virker faretruende, når man samtidig følger med i omverdens coronarædsler.  Men egentligt er jeg klar til det.

Jeg tilhører generation ”børnesygdom”, fra dengang, hvor mødrene gik hjemme, og vi børn var syge med alt muligt, røde hunde og mæslinger, og sådan noget, som man kunne dø af. Det var vigtigt at blive smittet, så man skulle altid med på sygebesøg hos forældrenes venners syge børn (som jeg måske slet ikke brød mig om), men man måtte spise deres slik, hvilket var et opløftende element. Alternativet til at være syg som barn var at blive smittet som voksen, hvilket vist nok var den visse død.

Det er lidt det samme nu. Børnene bliver sendt ud i virkeligheden som de første, og vi tror på, at de nok skal overleve en rask omgang covid-19 virus. Desværre ved vi voksne ikke, hvordan vores chancer ser ud. Det er lidt et minus, synes jeg nok. Men vi har da overlevet alle mulige andre sygdomme, og det er jo en god start … Så jeg er klar til at tage chancen, for det er forår og livet kalder.

Artiklen fortsætter under banneret

Gymnasiedatterens studenterhue ligger klar i en silkebeklædt æske. Hun kæmper for at komme ind på drømmestudiet, og frygten for aflyste eksaminer har hvilet over hjemmet. Hendes fremtid er på spil. Kjolen hænger klar til den aflyste galla, og studenterkørselen er planlagt, men måske bliver der slet ingen lancier og ingen studenterkørsel? Nu har vi lov at håbe igen.

Efterskoledatteren nåede lige på et hængende hår at afvikle den første af mange gymnastikopvisninger, før de blev hjemsendt. Jeg er lykkelig for, at vi trods alt nåede at se den, for måske blev det også den sidste. Gid hun havde været i karantæne på efterskolen i stedet for derhjemme, for der er da ingen steder, det er lettere at opretholde en karantæne end på en efterskole langt ude på Lars Tyndskids mark. Netop det efterskoleophold er jo hendes store oplevelse. Det, som hun og tusindvis af andre familier har sparet sammen til og glædet sig til i flere år. Efterskoleopholdet er et vigtigt højdepunkt i de unge menneskers liv, og nu smuldrer det bare væk. Vi krydser alt hvad krydses kan, for at de snart får lov at vende tilbage.   

Yngstedatteren glæder sig til sidste skoledag, hvor de skal smide karameller og lave sjov med lærerne. Det er jo hendes store dag, hvor hun skal tage afsked med venner og lærere efter en hel barndom i folkeskolen. Afsked med hele hendes liv næsten lige så langt tilbage, som hun kan huske. Nu håber vi bare på, at skolen vælger at holde fast i traditionerne.

Karantænen handler ikke kun om frygten for sygdom og lavkonjunktur. Det handler også om livet, som står i stampe, skønt det ligefrem skriger på at blive levet. Det handler om sorgen over alle de mistede oplevelser, og de bristede drømme. Vi skal huske at leve, og det er på tide at vende tilbage til livet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt