Blog
1   24

Ud under åben himmel

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi synger sammen – hver for sig

DR inviterer for tiden Danmark til fællessang. Baggrunden for programmet er den dystre realitet vi befinder os i pga. corona, hvor vi i må holde os hjemme hver for sig.

Jeg har her til aften – den 10.4. – set den seneste udsendelse. Kendte og almindelige danskere synger for – man bliver helt rørt. Og så er det tilladt også at danse til en perlerække af de allerbedste sange fra den fælles danske sangskat. Sloganet er: ”Når vi synger sammen, hører vi sammen”. Ikke mindst det gamle nummer af Tøsedrengene* kunne her til aften få hjertet til at banke og pulsen op hos undertegnede.

Statsmister Mette Frederiksen ønsker nu at åbne landet igen – på en forsigtig og kontrolleret måde. Det efterlader mange udfordringer for alle implicerede parter – hvordan skal det gå ikke mindst når skolerne åbner efter påske eller den efterfølgende uge.

* ”Ud under åben himmel”

Artiklen fortsætter under banneret

Foråret er her og:

”(…) Nu smider jeg sjælens vintertøj – Jeg vil ud – Jeg vil ud – Ud på det dybe vand – Jeg vil ud – Derud hvor jeg bli'r svimmel – Jeg ved at jeg før– Var for rigtig – Jeg passede mig selv – Var forsigtig – Satsede halvt – Garderede alt – Var faldet til og havde valgt – Gaden er varm – Huden brænder – Løsner mit hår – Bløde hænder – Det tør indeni – Vinteren er forbi – Nu slipper jeg alting løs fordi – Jeg vil ud – Jeg vil ud – Ud på det dybe vand”

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.206 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
666 andre er allerede tilmeldt