Blog
0   10

Genåbning

Abonner på nyt om Dagbog fra lærerlivet i en coronatid i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Eller ‘Ud og hjem igen‘

Min skole er fortsat lukket. De røde og hvide plastikbånd, der blafrer svagt i vinden, markerer det. Der hænger også skilte rundt omkring på bygningerne, som siger at man ikke må opholde sig på skolens område. Båndene og skiltene har hængt der siden fredag den 13.marts. Datoen, som siden oldtiden har været forbundet med ondskab og uheld, lever dermed i høj den grad op til sit ry. Lærerne har, som bekendt, undervist hjemmefra og ikke været på skolen siden. Vores arbejdsliv og hverdag blev markant forandret den dag.

Genåbning

Artiklen fortsætter under banneret

Men det er bestemt ikke fordi skolen eller mit arbejdsliv, har stået stille siden da. Jeg er skolens ene TR, og også for TR har der været nok at se til. Arbejdslivet rummer de samme opgaver, men i helt nye rammer. Som undervisningen er meget forgået skriftligt, men fremfor alt virtuelt. En del af mit arbejde har også foregået udendørs. Og når Hellebækskolen snart genåbner, vil langt det meste arbejde også foregå udendørs. Vi er fx blevet indkaldt til fællesmøde for alle ansatte i skolegården på tirsdag. 'Husk et tæppe at sidde på og kop kaffe' lød den venlige opfordring fra vores leder i indkaldelsen. Her vil skolens lærere høre mere om planerne for genåbningen. Planer som vi TR'ere er inddraget i allerede i onsdags. I Helsingør kommune har B&U udvalget besluttet give skolerne arbejdsro i ugen efter påske. Det skal sikrer de bedst mulige arbejdsbetingelser for at lærere og ledere kan planlægge en forsvarlig og sikker skole. Alle skal være så trygge som muligt, i denne så utrygge tid. Vi skal kende til alle planer for rengøring, hygiejne, have skabt nye rutiner og fundet sundhedsfaglige forsvarlige løsninger - og altsammen på rekordtid. Og planlægge god undervisning for eleverne, der møder ind 20.april, til en stærkt forkortet og helt anderledes  skoledag.   

Ud og hjem igen

Vores yngste barn, som går i 5.klasse, skal starte skole 20.4 og glæder sig rigtig meget. Vores mellemste, som går i 9.klasse, ærger sig over aflyste afgangseksaminer og glæder sig vildt til, at det bliver hendes tur til at komme i skole. Den ældste, som er videre i gymnasiet, savner i den grad også fællesskaberne, og må også blive hjemme en tid endnu. Lige nu er holder vi påskeferie. Her hjemme hygger vi som alle andre med gåture i naturen, fælles madlavning, spil og film. Senest har vi kastet os over et dejligt gensyn med trilogien 'Hobbitten'. De fleste kender formentlig historien om hobbitten Bilbo, der for altid bliver forandret efter en rejse, der rummer et væld af dramatiske begivenheder og en langvarende kamp mod en usynlig og dødbringende fjende.

Det bliver godt igen

Vi mangler fortsat at se den sidste film. Dén hvor han kommer hjem og alt bliver godt igen. Parallellerne til vores nuværende hverdag er til at få øje på. Og hvor jeg, som Bilbo Sækker, dog glæder mig til at alt igen er, som det plejede at være. Trygt, sikkert, ufarligt, forudsigeligt - og godt igen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ