Så er der afsat penge til at hyre ekstra rengøringspersonale for at mindske smittespredningen, når elever og lærere vender tilbage til skolerne.

Genåbning: Trecifret millionbeløb afsat til ekstra rengøring

Regeringen har nu afsat et trecifret millionbeløb til at dække den nødvendige ekstra rengøring i bl.a. skoler, dagtilbud og plejehjem, så 'kontaktpunkter' som dørhåndtag, gelændere og toiletter kan rengøres flere gange dagligt for at mindske smittespredning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Der er restriktive krav til rengøring, og derfor er der, som både faglige organisationer, forældre og kommuner har sagt, behov for flere resurser til at løfte opgaven", siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Regeringen har afsat et 'trecifret millionbeløb' til ekstra regøring i forbindelse med, at skoler og daginstitutioner så småt skal påbegynde genåbningen af Danmark på onsdag. Pengene skal dog også gå til at øge rengøringsindsatsen på plejehjemmene og sociale dag- og døgntilbud - alt sammen for at undgå smittespredning, når mange mennesker deler de samme faciliteter.

Det nøjagtige beløb skal nu forhandles på plads med KL som repræsentant for kommunerne, der driver dagtilbud, skoler og plejehjem, oplyser undervisnings- og sundhedsministrene.

Jobcentre og A-kasser vil hjælpe med at rekruttere mennesker til rengøringsopgaven, der har mistet deres servicejob som følge af krisen.

Mette Frederiksen: Din læge afgør, om du kan gå på arbejde i skolen 

Powered by Labrador CMS