Blog
11   33

Genåbning af skoler: Det er vel okay at være skeptisk og bekymret?!

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skolerne åbner. 0.-5. årgang skal i skole igen fra næste uge. Børnenes skal sætte fut i smittespredningen, mens deres forældre skal sætte fut i samfundsøkonomien. Det er sådan, det er. Man må godt kalde en spade for en spade. Som lærer og som bonusmor er jeg bekymret. Men det er altså ikke det samme som at have nej-hatten på.

Foto: flickr.com/Bine Rodenberger - Det er en skræmmende tid, vi lever i

”Mit job som lærer den kommende tid bliver at være en del af smittespredningen. Det er okay. Selvom jeg normalt underviser 8. og 9. årgang, skal jeg naturligvis hjælpe til på de årgange, der skal i skole. Ellers er der ikke hænder nok, hvis vi skal overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Samtidig skal jeg fjernundervise mine store elever. Det bliver et kæmpe puslespil, men jeg er fortrøstningsfuld. Vi skal nok finde en løsning, og vi skal nok klare opgaven”,

Artiklen fortsætter under banneret

…sagde den positive Maria med ja-hatten

”Mit job som lærer den kommende tid bliver at være en del af smittespredningen. Det er okay, men jeg er bekymret. Jeg er bekymret for, om vi som skole kan magte den store opgave, det unægteligt bliver at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Jeg er bekymret for at stå i kaos hos nogle børn, jeg ikke kender. Jeg er bekymret for at blive smittet – og for at blive alvorligt syg. Jeg er bange for, at mine bonusbørn bliver smittet og bliver alvorligt syge, og jeg er bange for, at de eller jeg smitter nogle, der ikke kan tåle at blive smittet.

Jeg skal som lærer i udskolingen naturligvis hjælpe til på 0.-5. årgang, selvom jeg stadig skal fjernundervise mine elever i 8. og 9. klasse. Jeg er klasselærer i 9. klasse, og jeg er bekymret for, om jeg stadig kan have tid til at være der for dem. Selvom de ikke længere skal til afgangsprøver, har de stadig krav på undervisning, og de skal også stadig have en årskarakter – en karakter, der for nogle af dem kan blive afgørende for deres videre færd. Jeg er bekymret for, hvordan vi som skole håndterer det i en tid, hvor fokus naturligt vil være på de elever, der er til stede fysisk på skolen”,

…sagde den ærlige Maria (som nogle vil kalde ’hende med nej-hatten’)  

Det er ok at være skeptisk, kritisk og egoistisk

Jeg må gerne være en lillebitte smule skeptisk lige nu. Jeg må også gerne være kritisk. Og det er helt sikkert også okay, at jeg er egoistisk og synes, det er træls, at det lige er mig – og mine bonusbørn – der skal sætte fut i smittespredningen i Danmark. Det er okay – og det er slet ikke ensbetydende med, at jeg ikke har ja-hatten på, eller at jeg ikke udviser samfundssind.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.759 andre er allerede tilmeldt