Debat

Elever i klemme i hjemmeskolen

Ikke alle elever i de ældste klasser kan klare sig uden faglig støtte i hjemmeskolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever fra 6-10 kl med særlige behov i almenskolen kan komme i klemme i hjemmeskolen ☹️ Efter påskeferien er der udsigt til 4 ugers hjemmeskole mere for de ældste elever i almenskolen, men en for gruppe elever kan det betyde 4 uger mere uden ret meget undervisning. Der er elever med særlige behov i almenskolen, der har brug for faglig støtte og guidning........ De elever kan have meget svært ved at: - organisere online undervisningen - motivere sig til at komme i gang - strukturere opgaverne - forstå og lave opgaverne uden støtte - overskue online undervisning De her elever forventes nu at kunne klare hjemmeskolen alene, mens deres forældre er på arbejde eller der forventes at deres forældre arbejder på fuld tryk hjemmefra. En del forældre til elever i de ældste klasser har svært ved at hjælpe deres unge mennesker med skolearbejdet - det gælder også de her elevers forældre, hvilket bare giver de her elever endnu en udfordring, når de ikke kan få hjælp. Vi forældre har hele vejen igennem fået af vide, at det er skolen og lærerne der har det fulde undervisningsansvar (og det tager de også), men hvordan sikre vi os at lige netop den her gruppe elever får undervisning de næste 4 uger i hjemmeskolen UDEN at det knækker både eleverne og forældrene Pernille Rosenkrantz-Theil ?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget