Corona
0   24

Gribskov: Vi genåbner tidligst mandag den 20. april

Mens nogle kommuner allerede har meddelt forældrene, at skoler og instutioner åbner onsdag efter påske, melder Gribskov Kommune ud, at det tidligst kan ske den 20. april. "Man skulle nok have taget kommunerne og KL med på råd her", siger viceborgmester i Gribskov Kim Valentin, Venstre.

"Regeringen lægger nu ansvaret ud på vores medarbejdere i kommunerne, der skal stå helt i front med alle de åbne spørgsmål, der er om Covid-19. Jeg er også meget usikker på det rigtige i at sende små børn som det første ud i samfundet igen", siger Kim Valentin, der sidder i Folketinget for Venstre og er viceborgmester i Gribskov Kommune i Nordsjælland.

Åbner tidligt 20. april

Artiklen fortsætter under banneret

Kommunens borgmester er Anders Gerner Frost (Nytgribskov). Han er også bekymret:

"Jeg har netop aftalt med vores direktion, at vi arbejder efter en plan, hvor vi tidligst genåbner mandag den 20. april, da vi er optaget af, at børn, forældre og medarbejdere er trygge ved at sende deres børn afsted", siger han i en pressemeddelelse.

"Konkret skal vi sikre værnemidler og tilrettelægge de store fysiske ændringer i både dagtilbud og skoler. Derudover har vi en stor gruppe medarbejdere fra blandt andet skoler og dagtilbud, som i øjeblikket er en del af vores nødberedskab i hjemmeplejen, en hjemmepleje som vi altså fortsat prioriterer. Det betyder, der skal ske en omrokering for at få puslespillet til at gå op".

Aarhus åbner gradvist

I Aarhus åbner dagtilbudene - ud over den nødpasning som hele tiden har været åben - for de tre-fem-årige onsdag efter påske. Skoler og sfo'er åbner for eleverne til og med 2. klasse, og specialklasser og -skoler åbner som udgangspunkt også. Torsdag genåbner vuggestuer og dagplejer, og skolerne åbner for 3. og 4. klasse, og fredag åbner skolerne også for 5.-klasseeleverne.

"Børn og medarbejdere møder ind til en ganske anderledes hverdag, vi vender ikke tilbage til verden før corona. Der er eksempelvis vuggestuebørn, som nu ikke er blevet afleveret i en måned, hvor det er hensigtsmæssigt, at medarbejderne lige har landet fødderne, inden de skal tage imod. Vi arbejder stenhårdt på at forberede os, ikke mindst at på at finde flere voksne omkring børnene. Både rammer og dagens indhold bliver anderledes, men jeg er sikker på, at vi også i denne situation kan tilbyde en god hverdag for børnene og de unge", siger rådmand Thomas Medom i en pressemeddelelse.

På et pressemøde i dag meldte regeringen og KL ud, at kommunerne bliver kompenseret for ekstraudgifter i forbindelse med den gradvise genåbning af skoler og daginstitutioner.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)