Blog
0   112

Verdens bedste lærere

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Lærerne er dygtige. De er vant til udfordringer og kan undervise under mulige og umulige omstændigheder. Men denne gang er det med helbredet som indsats.

Jeg har bedrevet undervisning alle mulige og umulige steder. I Metroen. På en tysk pizzarestaurant. I den lokale park. Vi gør det. Og vi gør det for eleverne. Jeg var fuld af optimisme og oplevede den måde, som lærerne tog online-nødundervisningen til sig. Lærere er seje. Læringskurven var stejl, men det gjorde bare, at man havde grund til at være stolt af resultatet. Det kørte rigtig godt mange steder.

Nu skal nogen så i skole igen. Kommuner og ledere har fået en forfærdelig opgave. Hvordan kan vi overholde sundhedsstyrelsens anbefalinger i en nedslidt, tørmoppet og beskidt skole. Skolen er ikke bygget til en stille og rolig returnering. Skolen er mange steder bygget til en hel anden tidsalder. Der skal tages valg og lægges planer. Italien er pludselig ikke så langt væk. Vi sidder nu og venter tålmodigt. Skriver sammen på de sociale medier og ringer hinanden op. Lærerne er stadig et stærkt fællesskab.  Nu bare rystet og ængste.

Nå, men der kan komme nogle rigtig relevante matematikopgaver ud af det her. Hvordan spreder smitten sig på skolen? Hvor mange elever dukker ikke op i skole, og hvordan er fraværet fordelt på årgangene? Hvad kan vi udlede af fraværsstatistikkerne hos eleverne og lærerne? Hvor meget ekstra rengøring bliver der investeret i? Hvor meget udendørsplads er der til hver elev? Hvem bliver først syg? Hvor mange skolekammerater kommer man tæt på i løbet af en skoledag? Hvor lang tid tager det for en klasse at vaske hænder på den grundige måde? Hvor mange flasker håndsprit skal der daglig anvendes på skolen? Hvor mange hænder bruger et bestemt håndtag uden det bliver sprittet af? Hvordan er forældrenes trivsel og arbejdskoncentration, når deres børn er i skole?

Jeg kan ikke komme til frisøren eller i svømmehallen, hvilket ville være godt for min mentale og fysiske sundhed. Men jeg kan godt undervise på en skole – hvilket kan blive en udfordring for mit helbred.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.031 andre er allerede tilmeldt