Blog
0   14

Idéer til udeskole i håndværk og design.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ifølge Søren og Mette skal de yngste elever i skole fra i næste uge, og dermed undervise så meget vi kan udenfor. Det betyder, at vi skal tænke i, at flytte undervisningen i håndværk og design uden for.

Jeg tror vi alle sammen sad og bed negle, da statsministeren tonede frem på skærmen i går aftes. Hvad ville hun nu sige?

Og hun sagde hvad mange frygtede; at de yngste børn skal i skole igen, hvis vi husker at overholde sundhedsanbefalingerne igennem påsken.. 

Og hvis elever og lærere husker anbefalingerne, med afstand i mellem elever og at de skal have meget undervisning ude. Det med afstanden er selv sagt en kæmpe udfordring i et klasselokale. Jeg er spændt på hvordan den udfordring løses ude på skolerne. Og udfordringen er i den grad også til stede i faglokalet i håndværk og design:

“Katrine, jeg kan ikke finde ud af det her” “Nu skal jeg vise dig hvordan du skal gøre det. Men gå lige 2 meter væk” Den lader vi lige stå i et øjeblik…

Artiklen fortsætter under banneret

Når det så er sagt, så er håndværk og design heldigvis et fag, som man rimelig nemt kan flytte udenfor. Det har dog en betydning for de allerede lagte planer.

Udeskole idéer

Ta’ ud og snit.

Spørg pedellen om I må klippe nogle grene på legepladsen, eller om han/hun vil gøre det for Jer. Hasselgrene er aller nemmeste at snitte i. Ta’ snittekassen og en sav med ud, og snit løs. Mål og aktiviteter kan være meget forskellige: 

  • Formen bestemmer: lad eleverne snitte et væsen ud af den gren de vælger.
  • Blyant: hvis du er så heldig, at have stifter liggende, kan I snitte blyanter, hvor I med en boremaskine laver hul til stiften. 
  • Vandrestav. Hver elev får en tilpasset gren. Eleverne skal herefter snitte mønstre i deres personlig vandrestav, efter du har vist dem teknikker. 
  • Spil: Eleverne snitter ens brikker til et kryds og bolle spil, hvor spillepladen er streger på jorden eller asfalten. 

Andet:

  • Træer: Ta’ en tur i parken eller skoven og identificer træerne I møder på Jeres vej, ta’ en bestemmelsesdug med fra natur og tekniklokalet. 
  • Møbler: Ta’ et møbel med ud og lad eleverne lave en analyse af den med udgangspunkt i genstandsanalysen her. Derefter skal eleverne selv vælge en genstand ude på legepladsen eller skolegården, som de selv laver en analyse af, som de præsenterer for klassen. 

Dette er nogle eksempler på aktiviteter i udeskole i håndværk og design. Men lad os nu se hvad Søren og Mette siger om, hvordan dælen det her stille opstart af skole, skal komme til at fungere i praksis.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.263 andre er allerede tilmeldt