Corona
43   58

Bondo: DLF skal i arbejdstøjet med kommuner og skoleledere

Der er rigtig mange spørgsmål lige nu. Vi får nogle travle dage sammen med skolelederne og kommunerne med at få forberedt åbningen af skolen, så snart vi får de sundhedsfaglige retningslinjer, siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

"Vi glæder os til at komme i gang igen. Men der er ingen tvivl om, at der er en bekymring blandt mange lærere for at møde op i skolen og risikere at blive smittet", siger Anders Bondo Christensen i en kommentar til regeringens udmelding.  

"Det er de vilkår, der er", sagde han. Han understregede dog, at der er særligt udsatte lærere, som skal undtages for at møde op. Det samme kan gælde lærere, som har særligt sårbare i familien, som de kan smitte, sagde han. Derfor er det ikke sikkert, at eleverne får deres sædvanlige lærer, når de møder op i skolen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Reglerne for nødundervisning gælder på skolen

Det bliver ikke en skoledag, som ligner den, vi kender i dag, forklarer lærerformanden. Undervisningsministeren har fortalt, at det stadig er reglerne for nødundervisning, der glæder.  

"Vi opfundet online nødundervisningen hjemmefra og gennemført den en periode. Nu skal vi så til at opfinde en ny form for undervisning. For vi vender ikke tilbage til den samme skole", siger han.. 

Undervisningsministeriet skriver:

Rammerne og hygiejnen skal være i orden, før de kan åbne, og det forudsætter, at kommunalbestyrelsen eller uddannelsesinstitutionens ledelse vurderer det forsvarligt ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Dette gælder for:

  • Dagtilbud, obligatoriske tilbud og pasningsordninger
  • Grundskoler: 0.-5. klasse
  • SFO, fritidshjem og klub: 0.-5. klasse
  • Specialtilbud, specialklasser og ungdomsskolens heltidsundervisning, mv.: Alle klassetrin

Skoledagen skal indrettes, så det er sikkert for elever og lærere. Derfor er Anders Bondo glad for, at der er meldt ud, at skolerne først åbnes, når det er forsvarligt. For der bliver rigtig meget logistik, som skal på plads. 

"Kommuner, skoleledere og lærerkredse skal samarbejde om at finde ud af, hvordan skolen kan indrettes og i hvilket tempo, vi kan åbne. Det bliver ikke alle elever fra 0. til 5. klasse, som kan møde i skole om onsdagen. Det håber jeg, at der er opbakning til fra samfundets side", siger lærerformanden:

"Vi gør alt, hvad vi kan for at få det til at lykkes"


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ