Debat
3   7

At operere en computer og IT er to vidt forskellige ting

Men begge er super vigtige i det senere liv

Det at operere eller anvende en PC er en ting, hvor IT er en anden ting. Det er to vidt forskellige ting, hvilket er vigtigt at forstå i så tidlig en alder som muligt. De fleste børn lærer hurtigt at betjene en computer, men forståelsen for IT-sammenhængen er vigtig. Det er ikke bare en computer, der betjenes, men en maskine, som er en del af et større netværk af maskine (hvis den er koblet på internettet eller intranet). Mange forskellige håndværk og virksomheder bruger i dag IT til forskellige ting. IT er blevet ultra integreret i det at drive en forretning. Tømrere, murere og tandlæger har set sig nødtaget til at anvende IT i deres dagligdag for at kunne eksistere. For dem, der ikke har taget IT til sig, har det været en fagre nye verden, og det har i virkeligheden været nødvendigt at dreje nøglen om. Nogle har i den forbindelse måske manglet forståelsen for IT, eller ikke haft tålmodigheden til at betjene en computer, eller måske endda begge dele. Det er derfor super essentielt at vi får børnene med fra start og gør dem dygtige til mere end bare at betjene computeren, men også forstå at sociale medier mv. hører inden under den mægtige informationsteknologi

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.989 andre er allerede tilmeldt