Blog
0   23

PC’en - en balance mellem had og kærlighed

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et indlæg omhandlende mit forhold til folkeskolen eller min mand- ak nej. Emnet er min PC, den er hadet og elsket i disse dage. At sidde bagved skærmen skaber ambivalens, frustrationer, glæde og latter.

Indblik

Min bagdel har facon efter den bænk jeg sidder på. Stuen er omdannet til hjemme-skole-arbejdsplads, med alt det materiale der medfølger. Ledninger til pc’er, iPad og mobiltelefoner smyger sig som en labyrint gennem stuen. Kaffekopper – ja i flertal, de står overalt. Her har vi ikke hamstret toiletpapir, men den daglige mangelvare er mælk til kaffen. Internetforbindelsen er på overarbejde. Vægten er på overarbejde – familiens piger bager en del, og det skal jo spises. Alle disse forhindringer kan jeg godt tage med et smil, men der er en udfordring, som er ved at føre til had.

Min pc - hadet

” Hvis jeg snart skal sidde længere bagved min pc - så ender jeg med at smide den på gulvet, i brændeovnen, i skraldespanden, få Carbon til at grave den ned, vaske den eller smide den i søen”

Artiklen fortsætter under banneret

Dette slog jeg op på min facebookside i går. At dømme på kommentarerne, så er jeg ikke den eneste lærer, der kan ende i en pc-løs situation.

Når man er vant til at gå rundt, undervise, skrive på tavler, undersøge, være ude i felten, så er dette stillesiddende arbejde intet mindre end hæsligt. Når jeg kigger på min pc, får jeg afsky i hele min krop. Ikke fordi nye programmer skal tages i brug, men arbejdsformen kun bag en pc – jeg kan bare ikke.

Min PC - kærlighed

Jeg er også nyforelsket i min pc. Når vi sammen tager ud i byen og mødes med andre levende eksistenser. Vi mødes med elever til klassemøder, med kollegaer til afdelingsmøder, med enkelte kollegaer og ledelsen. Tænk, at ”mødet” med mennesker på en skærm kan være så livsbekræftende, som det er i disse dage. Første gang jeg ”mødte” min teammakker på Google Meet, blev jeg simpelthen så glad. På trods af, at vi havde talt sammen i telefonen mindst to gang hver dag siden, at vi blev sendt hjem.

Da vores 8-årig datter skulle mødes virtuelt første gang med sine lærere og klasse kaldte hun sent fra sin seng og sagde:” jeg kan simpelthen ikke sove, for jeg glæder mig så meget til at se mine venner i morgen.”

Denne isolation fra andre mennesker opleves vidt forskelligt fra person til person. Jeg indrømmer blankt – det er IKKE noget for mig.

  • Jeg savner hverdagen.
  • Jeg savner eleverne.
  • Jeg savner kollegaer.
  • Jeg savner at være sammen med mennesker, oplevelser og gode nyheder.
  • Jeg savner at kramme nogen, se blikket i folks øjne, når jeg taler med dem.
  • Jeg savner en hverdag uden frygt. En hverdag, hvor frygt og død ikke er en præmis, men blot en del af livet.

#altskalnokblivegodtigen

God påske til nær og fjern.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.578 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.162 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.478 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.012 andre er allerede tilmeldt