Blog
0   3

Praktikant i Karantæneskole

Abonner på nyt om Marshall i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er altid en interessant oplevelse at have lærerstuderende i praktik. Jeg har lige nu en kinesisk international studerende på University College Nordjylland i praktik i 5. klasse. Det er ekstraordinært.

Winnie fra Hong Kong startede i 5. klasse i engelsk i uge 10. Hun er en kinesisk lærerstuderende i Danmark.

Hendes kobling af UNI-login til vores skole var ikke gået igennem, så hun havde analoge materialer til hendes forløb om James Cook. Et velplanlagt forløb, hvor der er en del engelsksprogede ressourcer.

Alle stik i vores skoles klasser passede ikke til hendes Mac.  Det er lavpraktisk, men kræver en del tilpasning.

Inden vi fik helt styr på hendes UNI-login, så lukkede skolerne. Hvordan vejleder man lige praktikanten, når man selv er ved at asfaltere, mens man kører på vejen.

Artiklen fortsætter under banneret

Winnie havde så mulighed for at PDF'e hendes analoge materialer og digitalisere nogle opgaver, til eleverne, men...

Når hendes UNI-login ikke er tilknyttet vores skole, så kan hun ikke lægge opgaver ind i Min Uddannelse. Hun kan ikke skrive i Aula. Det gjorde ikke rigtig nogen forskel i den første uge af onlineundervisning, da Aula og Min Uddannelse var offline, det meste af tiden. 

Så finder vi ud af at Winnie kan bruge Classroom og den lokale IT-nørd får gjort Winnie til en lærer i systemet. Så skal vi lige fjernstyre klassen til at komme ind i Google Classroom. Aalborg Kommune har Google Suite, så det er ikke noget formelt besværligt med det. Men....

Det er ikke helt nemt at få en meget alsidig kulturel og social klasse til at komme ind i Classroom og så lave de opgaver derinde.  Jeg hjælper til og vejleder så meget jeg kan , men det er ikke nogen nem opgave at opfinde digital didaktik, når læringskurven er stejl for alle parter, både lærere, forældre og elever.

Winnie fortsætter hendes praktik og får en meget alsidig erfaring af at undervise gennem et vindue, hvor relationen ikke rigtig er der og tæt personlig vejledning er væk.

PT er der 11 ud af 24 på Google Classroom og de får undervisning i engelsk. Det er faktisk lidt svært lære eleverne nye digitale færdigheder på afstand.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.732 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.018 andre er allerede tilmeldt